Min flyliste – at overleve en flyvetur

Flyrejser bliver formentlig aldrig en af min favoritaktiviteter, men med en kæreste der har ejerskab for en stor rejselyst kombineret med mulighed for lån af en ferielejlighed i Sydfrankrig, betyder det vi rejser en del.

I forbindelse med vores rejser laver jeg altid en liste over de vigtigste ting jeg skal have med, men kan aldrig finde den når jeg så skal bruge den. Og nu ligger landet sådan, at vi snart tager til Italien nærmere bestemt Napoli og min liste er væk. Derfor lægger jeg en ny her på bloggen og måske du også kunne blive inspireret af den?

Fra inderst til yderst

For at jeg skal kunne slappe af når jeg flyver, bliver jeg nød til at tænke på hvad for en påklædning jeg ifører mig, og bryder mig virkelig ikke om tøj der strammer for meget når jeg rejser. Derfor starter jeg med noget  blødt og rart tøj fra inderst til yderst, som sidder der hvor det er tiltænkt det skal sidde. Jeg er blevet ret vild med sømløst undertøj (ja det hedder det altså) men i himlen det er fantastisk og så kombineret med en ”blød” sports bh så er den helt i top.

Jeg har erfaret, at det er godt at iklæde sig ”lag på lag” på mine flyrejser. Meget ofte svinger temperaturen på et fly nemlig helt vildt på grund af airconditionen.

Tøjet afhænger lidt af humøret og kan være lige fra en løs kjole med leggings eller et par løse bukser/eller et par gode tynde jeans med godt stretch er klart at fortrække. Et tørklæde/sjal så man kan putte sig eller Tørklædet kan jo også bruges som en slags hovedpude og strømper. (jeg kan slet ikke holde ud at have kolde fødder)

Hvis jeg har taget bukser på, vælger jeg næsten altid en tanktop, en kort/langærmet t-shirt, og en varm trøje eller cardigan til at have på sammen med. Som regel venter jeg altid med at tage tørklæde på, til jeg er igennem sikkerhedskontrollen, for man bliver alligevel bedt om at fjerne det. Det samme gælder forøvrigt også et eventuelt bælte og som jeg ikke anbefaler at have på under flyrejsen.

Et tip jeg fik af en veninde, var at hvis man har svært ved at sove på en flyvetur, kan det være en god idé at tage en hættetrøje på. Det vil jeg afprøve selvom jeg ikke rigtig går i sådanne trøjer, men det er værd at give et forsøg. Når hætten er trukket op over hovedet, er der færre indtryk og lysskift for dine lukkede øjne, og det er derfor lettere at sove.

Jeg har som udgangspunkt sko på som jeg nemt kan få af og på fx ballerinaer, loafers eller Snearkes med lynlås kan varmt anbefales.

Alt efter årstiden så prøver jeg altid at vælge en pæn jakke eller blaser til at fuldende ”flylooket” jeg folder jakken pænt sammen med foret udad, og lægger den op i bagageboksen så snart jeg har fundet min plads i flyet. Det med at folde jakken med foret udad, er et tip jeg engang har fået af min veninde. På den måde holder du din jakke pæn til du når frem.

Jeg bruger altid sparsomt Make up når jeg flyver, men kan ikke undvære min mascara. Har erhvervet mig en god en som hverken drysser eller smitter af, den er simpelthen guld værd. Hvis min hud bliver lidt for tør, har jeg en lille bøtte med god kombineret dagcreme med og som også har lidt farve I sig, så den evt. dækker diverse rander under øjnene og sikre at man ikke render rundt og ligner en træt panda.

Jeg har altid pakket min håndbagage sådan at jeg har en let kjole og at par sandaler med især når vi rejser til det mere varmere himmelstrøg.

Jeg køber også altid en flaske vand til at tage med ombord på flyet – har stået i en lang varm trættende kø hvor jeg virkelig var tæt på at besvime – så vand skal der til. Og hvis der er tid medbringer jeg også lidt snacks, så er jeg ikke så afhængig af når de kommer rundt med vognen.

Min håndbagage

Det er meget svingene fra flyselskab til flyselskab hvor meget bagage du må have med undervejs. De fleste flyselskaber tillader, udover din store kuffert og håndbagagen, det der kaldes “a small personal item” (det vil sige en lille skuldertaske. Sommetider beder de dig putte den i din håndbagage og på flyet, beder de dig om at ligge den ved dine fødder under sædet foran dig. På den måde er det også nemt at kunne komme til den under flyveturen.

  • Jeg har altid en Nakkepude med på den måde kan jeg få mig et lille hvil (hvis nerverne nu skulle spille et lille pus.
  • Har et par gode høretelefoner som lukker alt støj ude og er med til at give mig ro eller noget lækkert musik i øregangen.
  • Min offline flymusikliste som er lavet til formålet
  • Blade eller en god bog
  • Sovemaske skal jeg helt sikkert have med og glæder mig til at opleve om den kan give mig mulighed for at sove på et fly. Og så giver det også meget klare signaler til en eventuel snakkelysten passagerer du ikke har planer om at indgå i yderligere socialt samvær.
  • Mine blomstredråber som jeg blider mig selv ind virker efter hensigten (bliver lettere sløv) og mit arsenat af tyggetabletter og ingefærtyggegummi. (du kan læse mere om det på mit indlæg ”luft under vingerne”
  • Min Kosmetikpung som indeholder minimum ansigtscreme med farve, håndcreme, læbepomade med farve, tandpasta, tandbørste, roll on, hånddesinfektionsmiddel, hårelastik en lille pakke vådservietter og min lille roll on parfume.   
  • Og ikke at forglemme mit pas, penge og boarding pas.

Man må ikke have mere med en 100 milliliter væske med sig i håndbagagen heller ej hvis du har en lille rest af noget som kan indeholde mere – har måtte sige farvel til min krølcreme og en bodyolie og det gjorde de uden at blinke.

Alle væskeflasker skal passe ind i en klar, genlukkelig plastikpose, i hvilken den totale mængde væske ikke er mere end 1 liter. Jeg har mit i en klar lille toilettaske af genbrugs klarplast.

Det vigtigt, at man minder sig selv om, at flyrejsen er, hvad den er. Hverken mere, eller mindre. Derfor  forsøger jeg altid  at være overbærende, hvis personalet har travlt, hvis maden er mindre god, hvis der er skrigende børn, det får både jeg men også  mine medpassagerer en bedre flyvetur af.

Hvis jeg har opbrugt min kvote for mange mennesker stiller jeg mig gerne, hvor der er færrest mennesker, det gælder både ved check-in, ombordstigning og i lufthavnen før og efter flyvningen. Hvis ’der er mennesker overalt’, så sætter jeg mig med ryggen til dem, så jeg kigger i den retning, hvor der er færrest mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *