Chiagrød med mandelmælk

Det skal vise sig, at jeg er blevet ret så vild med den kolde grød lavet på mandelmælk. Toppet med friske bær, rabarberkompot, marinerede jordbær eller, hvad vi nu lige har i haven eller i køleskabet. Chiagrød er også ideel som et lækkert eftermiddagsmåltid. Og så gør den kolde grød sig faktisk ganske glimrende som en lille dessert, serveret i små slanke glas.

Ingredienser
• 2 dl mandelmælk, gerne hjemmelavet mandelmælk
• 3 spsk. chiafrø
• 1 knivspids vaniljekorn
• Evt. et par spsk græsk yoghurt, skyr eller lign
• Topping:
• Rabarberkompot, friske bær, hakkede mandler, en smule honning eller lign.

Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn og rør det godt rundt. Lad det stå på køkkenbordet i en halvtimes tid, hvorefter det røres godt igennem, og stilles i køleskabet til næste dag.
Om morgenen røres chiagrøden godt igennem igen, og røres evt. med lidt skyr eller græsk yoghurt. Smag evt. til med honning eller ahornsirup.
Nyd den kolde chiagrød med fx rabarberkompot, friske bær eller banan og peanutbutter.


Den hjemmelavet mandelmælk laves ved at lægge 15 mandler i blød til dagen efter, smutte dem og blende dem med 2 dl rent vand – til fx chiagrød sier jeg ikke mandelmassen fra mælken.
Chiafrø er umiddelbart ret pebrede i pris, da man ikke skal bruge særlig mange af dem til en portion, så holder de sig længe. De små frø binder over 10 gange deres vægt i væske, og suger al mandelmælken til sig, og bliver geleagtigt, samtidig med at de stadig bevarer de gode knasende kerner. Chiafrøene er fyldt med alverdens gode sager, både proteiner, kostfibre og gode fedtstoffer – lidt af en powerfood og de små frø har efterhånden vundet en ret stor plads i mit køkkenhjerte.

PS Du kan også læse HER hvordan du laver 3 lækre Chiagrød med mango

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *