3 Skønne og nemme måder at lave chiagrød med mango!

Dejlig cremet og sommerligt

Der er rigtig mange måder at lave sin chiagrød på alt efter ens temperament. Jeg kan egentlig godt lide kombinationen mellem frugt og den kolde chiagrød. Har du det på samme måde så er disse opskrifter lige noget for dig, og så synes jeg du skal læse videre.

Men jeg vil gerne komme med en advarsel – tropisk chiagrød giver en følelse af sol og sommer! Så det er ikke unormalt hvis du drømmer dig lidt væk, imens du spiser en af disse varianter.

Den søde mango stammer fra oprindelig fra Indien, hvor de kalder den for “frugternes konge”. I mange tropiske lande betragtes mango som en vigtig del af kosten. En god mango er både syrlig og sød, og den umodne mango er mere syrlig og har et højere indhold af C-vitamin, og netop derfor bør den spises, før den er alt for moden.

Jeg har samlet mine 3 favoritter

Chiagrød med mango og kokosmælk til en person

Du skal bruge:

1 spsk. chiafrø

1 dl. kokosmælk

2 spsk. græsk yoghurt/skyr

100 g. mango

Topping efter eget valg (granola/mysli/frisk frugt mm.)

Sådan gør du:

Rør chiafrøene ud i kokosmælken gerne et par gange med 5 minutters mellerum. Ciafrøene vokser hurtigt i væsken og kan godt klistre sig lidt sammen, så der skal lige røres lidt ud. Derefter sætter du skålen i køleskabet natten over.  Dagen efter vender du yoghurten i og blender mangotern som også vendes i chiablandingen

Kom chiagrøden i en glas (eller en bøtte hvis du skal have den med på farten) og top med granola eller hvad du har lyst til. Velbekomme!

Tip

Hvis du ikke er så glad for græsk yoghurt, kan du helt uden problemer udskifte den græske yoghurt med helt almindelig yoghurt.

Dog skal du være opmærksom på, at du med almindelig yoghurt får et mere sukkerholdigt mælkeprodukt.

 Du kan også sagens skifte kokosmælk ud med plantemælk.

Chiagrød med mango, banan og karamel til en person

2 spsk chiafrø*

3/4 dl kokosmælk

1 dl skyr

1/2 moden banan

1/4 tsk vanilje

Topping fx 1 tsk kakaonibs, tynde mangoskiver eller tern, 1 spsk hakket cashewnødder eller prøv med karamelsirup

Sådan gør du:

Aftenen før moses bananen grundigt og blandes sammen med de øvrige ingredienser og sættes på køl natten over. Det er vigtigt at alle chiafrøene er i kontakt med væske.

Om morgenen skæres eks mango i skiver eller tern.  Grøden røres grundigt rundt og toppes kakaonibs, mango og hakket cashewnødder og/eller karamelsirup

Chiagrød med mango og mysli til 2 pers.

Du skal bruge:

200 g mango i tern

Saft af 1/2 lime

1,5 dl mælk evt. kokosmælk, mandelmælk eller rismælk

1 dl græsk yoghurt eller skyr

4-5 spsk chiafrø

En kvart tsk gurkemeje – kan undlades men det giver grøden en eksta flot gul farve

Topping

1 dl ristet nødder hakket (mandler, valnødder, hasselnødder..)

1 dl ristet kokos

1/2 dl ristet grovvalsede havregryn

1/2 tsk vaniljesukker

1 spsk akaciehonning

1 spsk kokosolie

Sådan gør du:

Kom mangotern, mælk, græsk yoghurt og limesaft i en blender. Blend til en jævn masse. Smag til med limesaft og evt. honning. Rør chiafrøene i smoothie og hæld den på glas. Kom grøden i køleskabet natten over (min. 6 timer).

Topping:

Bland nødder, kokos, havregryn og vanilje. Kom kokosolie og honning på en pande og fordel de tørre ingredienser udover. Rist ved jævn varme, mens der hele tiden røres. Tag myslien af varmen når den har fået farve. Hæld den ud på bagepapir og lad den afkøle. Fordel myslien på mango/chiagrøden og spis med det samme.

PS Du kan også læse HER hvordan du laver en alm chiagrød med rabarbarkompot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *