Rene, velduftende og bløde fødder?

Jeg elsker rene, velplejede og duftende fødder og har været meget glad for mit ugentlige fodbad.  Det jo ren selvforkælelse, men det er rent faktisk slet ikke så sundt endda. Fodbad kan faktisk tørre fødderne ud, I hvert fald hvis du hører til typen der giver den gas med fodfilen og sætter fødderne i blød i mindst en time.

Grunden til at du får hård hud på fødderne er, at din fod kompenserer for tryk, belastning og friktion ved at producere hård hud. Så hver gang du filer løs på den hårde hud, så trykker og slider du på fødderne, hvilket får foden til at producere endnu mere hård hud.

Mange ved ikke at hemmeligheden til bløde fødder uden hård hud er masser af creme og tålmodighed. Dine fødder skal smøres ind i fed nærende creme, mindst én gang om dagen, men gerne to. Det viste jeg heller ikke selv, lige indtil jeg talte med en fodterapeut. Creme, som indeholder urea, (karbamid). Jo højere indhold af urea, jo mere effektiv og blødgørende er cremen. Og har du fået hælrevner, så skal der urea til for at blødgøre den hårde hud.

Hun gav mig også ”opskriften” på varige bløde fødder og jeg synes det er så godt et tips at jeg gerne vil dele det.  Det kræver blot at du kommer ind i en fast rutine, hvor du smører dine fødder hver dag, og giver dem lidt ekstra kærlighed. Det er jo dine fødder der bærer dig gennem livet. Du vil opleve at dine fødder langsomt vil blive pænere og du slipper for at få hård hud igen. Dog er dette ikke en quickfix løsning, hvis du har meget hård hud.

Gør vandet blødt ved at tilsætte salt (f.eks. badesalt eller fodsalt), Brug en æterisk olie, som aromaterapi og lad duften stimulerer dine sanser. Jeg har i mange år brugt produkterne fra Comwell. De giver en følelse af luksus og dufter skønt. Men du kan jo selv prøve dig frem – der er masser af skønne produkter til fodbad på marked. Begræns dog fodbadet til maks. 10 minutter.

Dufte til aromaterapi:

 • Lavendelduft – virker afslappende og afstressende
 • Citronduft – giver energi
 • Pebermynte – skærper koncentrationen

Sådan går du efter fodbadet.:

 • Efter hvert bad, skrub fødderne med en grøn grydesvamp eller hamphandske. (Du kan købe hamphanske i helsekostbutikker) Du kan også frottere dine fødder godt med dit håndklæde, så du fjerner døde hudceller og tør hud.
 • Smør dine fødder ind både morgen og aften – smør hele foden godt ind, men ikke imellem tæerne, hvor det nemt kan blive for fugtigt. Her vil vi gerne have at der er tørt, så vi ikke risikerer at få fodsvamp.
 • Morgen: Brug en almindelig fodcreme som blødgører og fugter.
 • Aften: Brug en fod- og hælkur, som er mere fedtet, og som kan pleje fødderne hele natten.

Du kan med stor fordel kigge på linket her https://www.helsebixen.dk/magasin/5-tips-til-bloede-foedder/

5 Kommentarer on “Rene, velduftende og bløde fødder?

 1. Tak for indlægget 🙂 Jeg har så gjort det helt forkert i rigtigt lang tid xD Syntes heller ikke det er blevet meget bedre af det, men det giver selvfølgelig bedre mening nu. øv spildt arbejde. Man fristes jo også til at bruge de der fodposer der skulle få alt den hårde hud til at skalle af – altså de her slags: perfect-body.dk/products/blode-fodder-fod-maske , men tror du heller ikke at de kan være gode for fødderne så? Der står endda at de indeholder Lavendelolie 😀

  1. Selv tak 🙂 nu kender jeg ikke de der fodposer du snakker om. Jeg nøjes med et fodbad i ny og næ og bruger en creme som jeg også beskriver. Fordelen ved at ligge fødderne i blød er jo også at man blødgør den hårde hud og som ligeså stille kan nulres af med fingrene 🙂 Jeg skal da heller ikke sige mig helt fri for ikke at bruge en fil eller en pimpsten men er altid meget opmærksom på at bruge den med omhu 🙂

   1. Okay, Ja så længe man er forsigtig og opmærksom på at bruge nogle milde og naturlige produkter uden alle de grimme stoffer så går det nok. Tak for svar.

 2. Fin artikel Isabell. Til aromaterapi er lavendelolie fantastisk – kan også anbefale rosmarinolie. Læs evt mere om denne olie mod stress, depression og angst her castorolie.dk/rosmarinolie. Godt med nogle gode tips til blød hud. Tænker at købe en hamphandske eller hampsvamp til at skrubbe min hud med. Hvilke naturlige olier vil du anbefale at smørre sine fødder med? Venligst Tinna

  1. Hej Tinna – ja en hamphanske er 100 gange bedre en en fodfil 🙂 udover levendelolie kan jeg anbefale mandelolie. Her kan du komme et par dråber af din favoritduft i en lille skål og smøre dine fødder ind i når de er blevet badet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *