Derfor ser franske kvinder altid godt ud

Det franske mysterium

Dette indlæg er lidt i forlængelse af mit indlæg om mine franske skønhedsfavoritter https://www.isabells.net/2019/07/04/mine-franske-skoenhedsfavoritter/. Man kan ikke kun nævne franske skønhedsprodukter uden at runde deres helt uvurderlig hudpleje og deres påklædning – det hører jo næsten sammen.

Jeg har før nævnt, at jeg er fascineret af de franske kvinder. De virker på en måde så naturlige på den der næsten uopnåelige velplejede måde og har det der skødesløse attraktive ydre på en og samme tid. Det er lidt af et mysterium og det er nok også derfor jeg er vild med franske kvinder. Den observation er ikke blevet mindre efter vores ture til Frankrig. (spørg bare den bedre halvdel) der bliver købt adskillige klæder med hjem, når vi i Frankrig, og det samme gælder skønhedsprodukter fra det franske apotek.

Franske kvinder er også kendt for at være blandt verdens mest velklædte. De har en evne til at iklæde sig så man vender os om efter dem på gaden. Franske kvinder har en lidt vild evne til både at være skødesløse og sexede på en og samme tid, med en lethed man næsten ikke forstår. Hvilket jo også har gjort deres look eftertragtet verden over.

Det er jo også denne evne der gør franske kvinder unikke og mystiske – for hvordan gør de egentlig lige? Er det kun en evne en fransk kvinde er født med, eller har vi som skandinaver også en lille bitte chance for at opnå den samme skødesløse perfekthed?

Mit gæt er at de fra barnsben er blevet introduceret til deres mødres tips og tricks til naturlig skønhed, hvilke deres mødre har lært fra deres mødre. På den måde kommer det dem helt naturligt at pleje deres udseende uden, at det ligner de plejer det.

Skønheds ”regler”, som franske kvinder altid husker på

Den der attitude

Din attitude er ikke uvæsentligt hvis du vil opnå den ægte franske attitude. Ret ryggen, Vælg et par solbriller, som er store nok til at dække hele dit øjenpart (Så kan du gå uden for dit hjem på trods af tømmermænd, hjertesorger eller blot dovenskab for at lægge make-up) De går med stolt, rank ryg, og holdningen får dem til at fremstå selvsikre og i kontrol.

De der skødesløse lokker

Vi kender alle sammen til nyvasket hår som ser lidt for perfekt, det skal du helst undgå hvis du bare tilnærmelsesvis have håret som en ægte fransk kvinde. Koden er at Franske kvinder tager bad om aftenen og lader håret lufttørre (aldrig føntørring), På den måde får man den dér misundelsesværdige naturlige struktur og volumen, mens man alligevel sover. Du kan med fordel også nøjes med at vaske håret hver anden dag, og for de modige hver tredje. Hvis ikke du kan undvære din daglige hårvask, så prøv i stedet med en dryshampoo. Du kan også med stor fordel bruge en hårkur 1 gang om ugen! (det forlænger levetiden af nyvasket hår) du kan også evt. spray dit hår med en saltvandsspray. Den giver netop det dér hold og lidt tilfældige look til håret som havde du lige surfet på en perfekt bølge.

Plastik er no go

Plastikkirurgi er no go hos en den fransk kvinde. De mener, at man skal acceptere den krop man er født i, og være stolt af hvordan man er skabt. (det er jo som sød musik i mine øre) Ifølge Caroline de Maigret (fransk model) kan du dog godt overveje bittesmå indgreb med alderen, men aldrig indgreb som vil få din ansigtsmimik til at ændre sig eller lamme den. Og hvis nogen spørger, om du har fået lavet noget, ville Maigret mene, at du skulle benægte.

Den der nøgen hud og skånsom hudpleje

Dit ansigt skal være så naturlig, at den afslører alle dine følelser. Franske kvinder bruger minimalt med Foundation. Til gengæld skrues der helt op for brugen af cremer og serummer, som meget gerne er fra franske apoteker. Den daglige make-up skal være så naturlig som overhovedet muligt. Buk dine vipper for at åbne øjet, og dup lidt rød læbestift på med fingeren for et mindre malet look. Når du så skal ud om aftenen, giv læberne en omgang rød farve og vipperne gerne flere lag sort mascara. Det kan da ikke være nemmere?

Den der naturlig Make up

Ingen fransk kvinde uden røde læber. Ligesom det såkaldt skødesløse hår, er røde læber en fast del af de franske kvinders look – og af det franske gadebillede. Men hvis du gerne vil låne det franske Make up look må aldrig lade din make-up fylde så meget, at man bliver i tvivl om man skal fokusere på dine farvede læber eller mørke øjne. Franske kvinder har en simpel regel; Hvis du laver røde læber, så bær kun mascara og omvendt, hvis du laver smokey eyes så lad dine læber forblive naturlige.

De der velplejede negle

En ægte fransk kvinde har altid velplejede negle. De er klippet korte, er selvfølgelig rene og malet i max én farve – helst bordoux, mørkebrun, sort eller helt uden farve. En fransk manicure er sjovt nok i franske kvindernes øjne en skændsel, og noget hun aldrig ville udsætte sine negle for. Husk en god håndcreme så dine hænder altid er velfugtede! 

Den der sunde mad

Det er måske svært at få en ægte fransk kvinde til at indrømme at nøglen til lækker hud en sund hverdag. Vi ved jo efterhånden godt at man kan bruge nok så mange lækre cremer, men hvis du fylder kroppen med chokolade og og slik får du altså ikke naturlig smuk hud. Franske kvinder lever så økologisk som overhovedet muligt, og sparer på sukkeret. De er ikke bange for fedt, men sukker derimod er i deres øjne noget fanden har skabt.

Kilde: Caroline de Maigret, ‘How to be Parisian’

Det franske klædeskab

Lidt lige som deres skønhedsprodukter oser af kvalitet – det samme gør deres garderobe. Et af deres tricks er nemlig at investerer i kvalitet. Den der klassiske trenchcoat, en stribet bluse i blød bomuld, en tynd striktrøje i chasmere, en top i silke og et par jeans, som sidder helt perfekt.  De er verdensmester i at underspille deres look, blot ved hjælp af deres luksuriøst look af deres kvalitetstøj.

Personlig stil

Jeg læste en gang, at franske kvinder ikke går op i modetrends. Men derimod går efter deres eget personligt signaturlook. Igen sød musik for mine øre – og jo også derfor, jeg føler mig inspireret af dem. Med andre ord de shopper altså efter deres egen personlige stil og ikke efter tendenserne. Og det er også det, man så i bybilledet. Vi min kæreste og jeg har det med at gå langt væk fra turistområderne når vi er på fere og det gælder ikke kun Frankrig. Derfor når vi sætter os ned på en cafe og kigger på mennesker, så kan vi ret hurtigt fraskille turisterne fra de lokale. Men på trods af at de franske kvinder invester så meget i kvalitetstøj fra diverse modebrands, så skilter de dog de aldrig med det. Brandlogos udenpå tøjet er et ‘no go’.

De der perfekte jeans

I kender det sikkert alt for godt. Jeans shopping er næsten umuligt, men nødvendigt, hvis man vil opnå den franske elegance. For de franske kvinder bruger jeans til alt og kombineret med alt. Tålmodighed skal være dit nøgleord, for at opstøve de perfekte jeans. De er sjældent lette at finde. Man skal have god tid til at gå i krig med jeans-jagten.

Lad nu stiletterne stå

Elegance behøver nødvendigvis ikke være lige med høje hæle, da stiletter ofte kan lede til en lidt anstrengt gang, der er alt andet end stilfuld, hvis man ikke er vant til at gå i hæle. Franske kvinder vælger ofte at gå til alt frem for at tage offentlige transport. Derfor ser du sjældent en ægte fransk bypige i stiletter. Men husk – aldrig komfort over elegance. Ballerinaskoen er hendes musthave. Den er (forholdsvis) komfortabel, den er elegant, og den kan bruges til ethvert outfit. (Det miner mig om at jeg skal ud at have købt et par mere)

Den der hvide skjorte

Det er nok den jeg har sværest ved at finde. Men det ændrer ikke på at den hvide skjorte er en klassiker i en fransk kvindes garderobe. Hun har gerne flere af dem, både i enkle snit men også oversize skjorten er et hit. Den hvide skjorte kan bruges til næsten alle anledninger, ved blot at style den rigtigt.

Den der enkle, men meget dyre T-shirt

Igen – jeg har svært ved at finde en T-shirt som sidder elegant. Men en fransk kvindes forkærlighed til den perfekte T-shirt er stor. Den bruges til nederdel, til jeans og til jakkesæt. T-shirten skal gerne være af god kvalitet, så den næsten er på niveau med kashmir, den skal sidde perfekt, og så skal den gerne have et af de store modehuses navne i nakken. Med den perfekte T-shirt opnår du et ”jeg har bare lige kastet det her over hovedet” look, med et strejf af luksuriøs elegance.

Det er undertøj

Det er ikke kun på ydersiden, at det skal føles godt og se godt ud. Det gælder også undertøjet. Ligeså vel som de investerer i kvalitetstøj, så investere de også i lækkert og sensuelt lingeri. (der er forklaringen når mænd er ville med franske kvinder) også selvom at Push-up BH’en ikke trives i Frankrig. De franske kvinder er meget mere til det naturlige look, med en blødere blonde bh eller lignende.

Keep it simple

Det begreb har du sikkert hørt i mange andre sammenhænge og det gælder også for den franske garderobe.  Det handler derfor om at holde dine accessoires nede på et minimum. ”Coco Chanel, som er citeret for at sige: “Før du forlader hjemmet, så kig i spejlet og tag en ting af igen.”

Hvis du nu sidder og tænker, efter du forhåbeligt har læst det her indlæg – hvad skal jeg dog bruge det her til!? – så kan jeg fortælle dig, at det rent faktisk grundformen til en god og solid garderobe som alle kvinder kan bruge til nemt at sætte et sæt tøj sammen. I den franske kvindes garderobe finder du med stor sikkerhed de mest perfekte basisting som jeans, T-shirts, skjorter og blazerjakker. Og med garanti flere af samme items. Når en fransk kvinde først har fundet det perfekte stykke tøj, vil hun ikke risikere, at det pludselig er umuligt at opstøve, fordi det er udgået.

Så næste gang du skal ud af døren hop i dine yndlingsjeans, en hvid skjorte, feminine ballerinaer og sorte mystiske solbriller. Og lån lidt fransk skødesløs perfekthed og spring en hårvask over, gennemfugt huden, smør lidt rødt på læberne og få styr på attituden – så er du klar til at erobre en hver by med fransk attitude. De vil selv få en fransk kvinde til at vende sig om og kigge en ekstra gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *