Mine franske skønhedsfavoritter

Lidt fransk luksus skader aldrig

Det er juli og det er sommer. Ja i hvert fald i mit sind og humør. Så kan det da godt være, at vejrguderne ikke er helt enige med mig lige pt.

Det er ikke just nogen hemmelig, at jeg går meget op i økologiske produkter uden alt for meget slinger i valsen. Men noget af det jeg har som luksus i min hverdag er franske skønhedsprodukter og som i rigtig mange tilfælde er rene produkter.

Jeg elsker Frankrig og af rigtig mange grunde. En af dem er deres helt fantastiske produkter og kan godt forstå de er populære. Den anden er de franske kvinder (altså ikke sådan bogstavelig talt) men jeg er fascineret af dem. Franske kvinder er som bekendt verdenskendte for deres skødesløse attraktive ydre. De ser naturlige ud, men på den der uopnåelige velplejede måde. Denne evne gør franske kvinder unikke og mystiske.

Jeg er pære dansk og er egentlig tilfreds med det jeg ser i spejlet et langt stykke af vejen, og jeg drømmer ikke om at ligner en fransk kvinde eller være en anden end den jeg er. Men derfor kan man godt låne lidt sådan hist og pist. Og hvorfor ikke fra franske kvinder?

Og hvordan låner man så? Jeg startede med at se mig rundt i de franske butikker, apoteker og markeder for at se om jeg kunne finde noget fransk og min liste af franske skønhedsprodukter ser nogenlunde sådan ud.

Fragonard

Hvis vi tager fra venstre mod højre øverst, så har vi her en parfume som jeg købte i Grasse i Fragonard sidst jeg var i Frankrig og som allerede er blevet taget i brug. Lige nedenunder en tilhørende håndcreme. Vi købte en del i den butik og kan røbe at den ikke er på budget.  Jeg gav 337,5 kr for parfumen og 180 kr for den lille håndcreme og tilhørende lille taske parfume. Den er brugt op! Den lille elefant er en meget intens cremeparfume.

Er du blevet nysgerrig så kig her (obs.  siden er på engelsk) https://www.fragonard.com/en/

Florame

Florame er også en håndcreme og kan faktisk købes i Danmark og det er denne her også. Jeg var i Renkost med en veninde hvor min sans for franske produkter strakt spottede den og måtte have den med hjem. Den dufter skønt af fransk lavendel. Man kan også få den i andre dufte.

Læs mere her – siden er på fransk ? http://fr.florame.com/?SID=i6bhg0oi6d11v8mv3usj122ivr

Moirai

Så har vi den lille ruller som jeg købte på et marked i Mejlgade i Aarhus af en gadesælger. Den er beregnet til at bruge på håndled, undernæsen (ja den dufter af lavendel så det skulle afstresse og god mod hovedpine en hel del at rulle den der) Jeg lider desværre meget af hovedpine og synes faktisk den hjælper.

Klorane

Det er nok en af de kendteste franske apotek klassiker og den har også fundet vej til mit toiletskab. Tørshampoo er en skøn ting og Klorane dryshampoo er ikke en undtagelse. Jeg bruger også klorane hårolie. Begge er uundværlig i mit skab. Man kan efterhånden købe Klorane produkter flere steder på nettet.

Har fundet et link til dryshamppoen https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/haarpleje/klorane-dry-shampoo-p-211116

Til sidst men ikke mindst som man jo siger!

Durance

Som jeg tror er et meget hverdags brand mærke i Frankrig dog uden at være helt sikker. Men vi ser brandet tit i mange af de butikker vi kommer. Tror måske det er fransk svar på Nivea eller lign. Det er i hvert fald et mærke der er til at komme til for penge og der er produkter til en hver smag. Selve parfumen købte jeg Frankrig. Massageolien (som jeg faktisk bruger som alm kropsolie, købte jeg i en lille butik i Danmark som desværre ikke får dem hjem mere)!

Jeg faldt over denne side https://vintage-kompagniet.dk/shop/?brand=36866-durance og denne https://byfrey.dk/shop/durance-hudpleje-46s1.html

Læs gerne mit indlæg om franske sæbe HER

Eller mit indlæg hemmeligheden om franskeapoteksprodukter HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *