Sejltur med charmerende M/S Tunø

Se Aarhus fra den smukke vandside

Der er da bare ikke noget bedre en let skøn brise i håret. Udsigt til skumsprøjt. Solen som varmer på ens kinder, mens man dufter til det rene vind. Og er man heldig får man også smagen af saltvanddråber som, bevidner om, at nu er man ude, hvor moder jord er størst!? Ja, Jeg knuselsker at sejle. Så da den bedre halvdel forslog denne sejltur med M/S tunø, skulle der ikke mange overvejelser for et ja.

Ren nostalgi

Det er jo nærmest også ren nostalgi at stige ombord på en kutter, som lyder mere eller mindre om et damplokomotiv. Og det er i sig selv ret charmerende. Den gamle kutter M/S TUNØ er bygget på A. Petersen & Søns Skibs- og Baadebyggeri i Hou i 1965. Så det er en rigtig gammel svend. Men ikke desto mindre godt bevaret. Så den i dag kan sejle ubesværet rundt på vandet.

Sejltur Aarhus Bugt

Der er plads til 38 ombord. Og selvom det eftersigende ikke er en stor overskudsforretning, at sejle passagerer rundt med et gamle træskib. Så synes jeg dog til gengæld, at de holder liv i et lille stykke kulturhistorie som skaber oplevelser.  

M/S Tunø er i dag en sejlende kulturhistorie, hvor man har mulighed for at se Aarhus på en hel særlig måde fra vandsiden. Alt i mens de søde og velforberedte guider fra Aarhus Sail Event, som fortalte lystig om Aarhus kulturhistorie, der opbygget på de forskellige kaj og havneområder.

Den lille hemmelighed

Kan dog røbe en lille hemmelighed, som jeg virkelig håber, bliver til noget – Aarhus Sail Event har nemlig planer om at udvide sejlruten i 2020 således, at der vil være mulighed for, at blive sejlet til en af de nærligene kajer, hvor skønne havne restauranter eller vinbar er, at finde og som ligger nær lystbådehavnen, hvor man vil blive sat af og på. Lidt i princippet med turistbusser men kan hoppe af og på. Vi har tideligere haft fornøjelsen af, at spise på Restaurant Anker, som måske kunne indføres som stoppested. Restaurant Anker kan I læse mere om her: https://www.isabells.net/2019/03/16/restaurant-anker/. Restaurant Anker er den sorte bygning på billedet.

Billeder af Aarhus Bugt

Vi kan varmt anbefale denne sejltur og hvis du også vil ud at sejle kan du læse meget mere her: https://mstuno.dk/  og https://www.aarhussailevent.dk/

Du kan også finde Aarhus på google maps: Link

Har du sejlet med M/S Tunø? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *