Med denne miniguide skaber du nemt god karma!

Jeg vil gerne så et karmafrø på bloggen

Efter jeg skrev indlægget ”god karma” gik det op for mig, at jeg egentligt godt kunne tænke mig, at så et lille karma-frø på bloggen. Du skal blot selv sørge for at vande det – det kan jeg desværre ikke gøre for dig.

Men jeg kan derimod love dig, at det er helt håndgribelige og lette ting, du selv kan gøre, for at skabe en bedre karma omkring dig.

Kender du det der med at du haster fra den ene aftale til den næste uden at stoppe op og trække vejret eller reflektere over, hvorfor du er så træt og stresset? Hvis nogen irriterer dig i trafikken, dytter du af dem, eller når en bil prøver at flette ind i din bane foran dig, men du blokerer for den, fordi du kan se på din telefon, at du allerede er fem minutter forsinket.

Det der med at praktisere god karma, synes jeg er meget vigtigt og helt fundamentalt, hvis du vil leve et mere sjælfuldt liv. Hvad er et sjælfuldt liv? Jeg tror, at det er et rum, hvor vi kan opdage det unikke ved os selv, og gennem vores handlinger udtrykke det på en kærlig og meningsfuld måde.

Det er ganske gratis at praktisere god karma, det bringer kun mere positivitet i dit liv!

At praktisere god karma

Stort set alle har hørt om karma, og mange bruger udtryk som “god karma” eller “dårlig karma. Men hvad dækker begrebet egentlig over? Og hvordan kan du bruge det til at forbedre dit liv?

God karma skabes ved at tænke, handle og udtrykke positivitet i sit sind, sine handlinger og i sine ord. Alle kan til enhver tid vælge at forandre sin karma, man skaber den nemlig selv. Det er ens eget ansvar at sikre sig, at alle tanker, ord og handlinger er i overensstemmelse med ens idealer, så der skabes nye handlingsmønstre. OG på længere sigt erhverver sig nye vaner, som gør det lettere, at leve det liv man har lyst til.

Hvis man vænner sig til at overhøre ens samvittighed, så bliver ens handlinger lige så langsomt mere og mere uhensigtsmæssige. I buddhismen bruger vi udtrykkene hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig om den karma som skabes.

Den buddhistisk etik forholder sig egentlig ikke til moral. Moral er nemlig sådan en foranderlig størrelse, og det den ene ser som høj moralsk standard, kan være virkelig afskyeligt for en anden. Buddhistisk etik handler i høj grad om hvordan tanker, tale og handlinger påvirker vores sind.  Den bygger i bund og grund på tanken om, at man bliver bedre til det man øver sig på.

Jeg skriver egentlig dette blogindlæg med buddhistiske briller og fordi jeg oprigtigt tror på det bedste i alle mennesker. Ja selv dem, som spreder dårlig karma. Og jeg mener også, at man som ikke buddhist, kan benytte sig de elementære råd, om ikke andet så for at gøre sig selv og andre mennesker glade.

Jeg har altid været et meget fintfølende menneske, og jeg kan lynhurtigt mærke og blive påvirket af dårlig karma. (det kunne en psykolog få noget godt ud af tror jeg) Derfor har det altid været omdrejningspunktet at skabe positivitet og god karma i mit liv.  

God karma er nøglen til at leve et mere sjælfuldt liv

Små hensynsfulde ting man kan øve sig på:

  • Tilgiv dine medmennesker
  • Smil til dem, du møder på din vej – og giv mindst ét menneske en bedre dag.
  • Hold dig på din egen banehalvdel
  • Vær sød mod andre og inklusiv dig selv
  • Elsk livet, som det nu engang er
  • Vær 100% tilstede i nuet
  • Vær opmærksom ved at lytte mere til andre mennesker end du selv taler, og folk vil føle sig værdsat.
  • Husk navne (der er jeg lidt udfordret) men navne er en virkelig central del af folks identitet men det vil få dem til at føle sig godt tilpas, og de vil også sætte pris på, at du kan huske deres navn.
  • Gør ikke tingene til en konkurrence – hvis du forsøger at konkurrere med alle og én, kan du hurtigt fremstå mindre sympatisk i deres øjne.
  • Find selv på flere

Selv de mindste venlige handlinger kan gøre en verden til forskel. Det vigtige er dog her, at du ikke gør det med tanke på dig selv. Lad være med at fokusere på belønningen – men find glæde i den rene og kraftfulde oplevelse.

Når man er befriet for dårlig karma, så er karma ikke længere vigtigt, fordi man ikke længere er domineret af den. God karma giver overskud til at gøre flere gode handlinger og dermed skabe mere god karma. Dårlig karma fører desværre oftest til, at man laver flere problemer for sig selv og andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *