Ærteskudssalat med pære og rødbede

Lyder det utænkelig?

Så er det fordi du ikke har smagt det og så er den utrolig nem så selv den bedste salatmester ville rødme når han laver denne med venstre hånd.

Førstegang jeg satte tænderne i denne her salat var da jeg havde glemt at lave madpakke og derfor skulle købe. Skolens salatbar var god og varieret og sådan lidt tilfældig fik jeg denne blanding på min tallerken.

Den smagte så godt at jeg ville prøve at lave den selv.

Du skal bruge:

  • En pose ærteskud (fås efterhånden i alle supermarkeder)
  • En pære – jeg valgte en Conference da jeg synes den giver den sødme jeg fortrækker
  • 10 skiver rødbede fra glas – jeg brugte samsøs økologiske
  • 2 dl. Lyse linser eller andre slags linser går også an

Pynt: prøv med ristede pinje – solsikke eller græskarkerner eller halve valnødder eller vil man have smagen lidt skarber kan man komme lidt purløg på toppen.  

Dyrk selv

Man kan faktisk selv dyrk de lækreste, saftige og velsmagende ærteskud i sin vindueskarm – det er slet ikke svært! Fra frø til spire skal du regne med at der går 10-14 dage.

Sådan gør du:

Start med at lægge ærtefrøene i blød i rent vand 8-12 timer – eller så længe som det tager for frøene at suge vand til sig og blive kuglerunde.

Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.

Kom ærtefrøene på hampemåtten og dæk dem med et stykke fugtig køkkenrulle, lidt film eller hvis du dyrker i Roots, så stabl dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i ca. 48 timer – så vil spiringen være godt igang.

Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.

Efter 10-14 dage er skuddene klar til at blive høstet. Klip dem af et par cm over frøet og fortsæt med at vande, så vil du opleve, at der kommer en ny omgang skud efter en uges tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *