Île Sainte-Marguerite

Frodig klippeø med en fascinerende historie

Île Sainte-Marguerite er den største af de fire øer i øgruppen Îles de Lérins, og det er en frodig klippeø med en fascinerende historie.

Det er nemt at sejle til Île Sainte-Marguerite, for øen ligger lige ud for den sydfranske kyst, nærmere bestemt ud for Cannes på Den Franske Riviera. Île Sainte-Marguerite ligger kun cirka en halv kilometer fra kysten fra den franske riviera by Cannes. Vi benyttede den faste relæmæssige færgeforbindelse fra Cannes’ gamle havn. Bådturen tager ca. 15 minutters fra Cannes. Så er du/I  på ferie i Cannes, og ikke har lejet bil. Vil dette være et hyggeligt udflugtsmål. Der er en god vandretur rundt på øen. (Vi anbefaler at have godt fodtøj på)

Øen er cirka 3 kilometer lang og 900 meter på tværs. Øen er mest berømt for sit fæstningsfængsel, hvor den såkaldte Man in the Iron Mask blev holdt fanget i det 17. århundrede.

Du kan kort sagt se frem til masser af naturskønne oplevelser i fascinerende, historiske rammer.

Solbadning på den smalle stand

Der er rig mulighed for at bade. Hele den sydlige kyst består af lave klipper hvorfra der kan bades – dog med forsigtighed. Mange af strandene består ikke af andet end en smal stribe sand, undertiden med klipper. Øen er desuden populær blandt nudister, for her ligger den eneste nudiststrand i Cannes-området. (Vi så ingen nøgne solbader dog)

Fort Royal – Manden med jernmasken

Fra færgelejet er der ca. ti minutters gang til Fort Royal, som ligger øst for færgelejet. Her blev manden med jernmasken holdt fanget på ordre af Kong Louis XIV. Frem til i dag er fangens identitet stadig ukendt. I visse kredse blev der spekuleret i, at fangen skulle være kongens tvillingebror. Denne vovede teori blev bl.a. understøttet af forfatteren Alexandre Dumas. Besøg cellen, hvor den mystiske mand blev holdt fanget i flere år, før han til sidst blev forflyttet til Bastille.

Fortet har i dag fundet en ny anvendelse som et maritimt museum med et væld af arkæologiske fund, bl.a. 1. århundredes vægmalerier, artefakter fra 10. århundrede, et saracenerskibsvrag og endda keramik fra den romerske æra.

På opdagelse

Fæstningen huser også Musée de la Mer, og det var tydeligt at det er helliget områdets maritime arv. Her så vi rester af skibsvrag og kiggede nærmere på keramik fra romerne og saracenerne. Vi fandt også en model af det romerske akvæduktsystem. Bagefter gik vi på opdagelse i resten af fæstningen, der også omfatter volde, barakker og vagttårne. Man kan evt. holde en lille pause på terrassen, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Middelhavet.

Da vi var færdige med at udforske fæstningen, gik vi øen rundt. Gåturen er kun på ca. tre km. Vi fulgte de skiltede stier gennem øens tætte skovdække. Er sikker på at naturelskere vil glæde sig over de mange forskellige trækfuglearter, som holder til på øen. Bemærk lige, at cykler, scootere og andre køretøjer ikke er tilladt på øen. Hvilket vi synes var rigtig rart!

Vi så masser af steder hvor man kunne spise sin medbragte mad. Så tag gerne en madkurv med under armen. Der er dog også mulighed for at spise på to forskellige restauranter eller købe is og drikkevarer i en kiosk når havneområdet. Der er fine offentlige toiletter

Vil du/I også nyde den sydlandske stemning blandt velduftende fyrre og eukalyptustræer, og besøge fæstningens fængsel, hvor en af den franske histories mest gådefulde personer blev holdt indespærret. Ja så må du afsted

Du kan finde oplysninger om hvor og hvordan du kommer til Øen HER

Har du besøgt Île Sainte-Marguerite?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *