Paris Uundgåelige Seværdigheder – part 3

Seværdigheder du ikke må gå glip af under dit besøg

Indrømmet jeg er virkelig dårlige til at få set de obligatoriske seværdigheder i de lande og byer jeg besøger. Jeg elsker bare at spadserer rundt og bare suge landets stemning til mig og se hvad der kommer til mig. Heldigvis har min bedre halvdel det lidt på samme måde. Men da vi planlagde turen til Paris, kom vi ikke rigtig uden om det.

Paris er jo en by fyldt med utallige seværdigheder, kultur og historie. Hvis det ikke lige var fordi jeg var så uheldig at blive syg og at Notre-Dame-katedralen (Cathédrale Notre-Dame de Paris) uheldigvis alvorligt beskadiget af en brand i april 2019 året inden vi skulle afsted. Men ellers havde vi med sikkerhed gennemført denne liste vi havde lavet hjemmefra. Men så er der jo en undskyldning for at komme til Paris igen.

Husk at dette blot et udvalg af de mange seværdigheder som vi havde planlagt og at Paris har så meget andet at byde på. Uanset hvad dine interesser er, vil du finde utallige ting at se og opleve i denne smukke og mangfoldige by.

Hvis det er din første tur til Paris, vil du sikkert gerne se nogle af byens mange flotte turistattraktioner! Og af egen erfaring er det altså fedest at pre booke de seværdigheder, som du ellers skal stå i kø til.  På den måde får du nemlig et tidsslot, du kan komme i, og du kan således både planlægge dagen og undgå kø.

Eiffeltårnet (Tour Eiffel)

Eiffeltårnet, eller på fransk “La Tour Eiffel”, er uden tvivl et af verdens mest ikoniske bygningsværker og en af Paris’ mest populære turistattraktioner. Tårnet blev opført af ingeniøren Gustave Eiffel til verdensudstillingen i Paris i 1889 for at fejre det franske revolutions 100-årsjubilæum og blev dengang mødt med blandede reaktioner fra offentligheden.

I dag er Eiffeltårnet blevet et symbol på Paris og et must-see for enhver, der besøger byen. Tårnet er kendt for sin imponerende jernkonstruktion og sin karakteristiske form, der strækker sig 324 meter over byen. På tårnets top tilbydes en fantastisk udsigt over Paris, hvor man kan se alle byens vartegn og ikoniske seværdigheder.

Eiffeltårnet har tre niveauer til offentligheden: Den nederste niveau ligger på jordeniveau og har butikker, restauranter og udstillinger. Den anden etage, der ligger 115 meter over jorden, tilbyder yderligere butikker, restauranter og en fantastisk udsigt over byen. Den tredje og øverste etage, der ligger 276 meter over jorden, er det højeste offentligt tilgængelige punkt og giver en panoramaudsigt over Paris, der er helt uforglemmelig.

Ud over at være en populær turistattraktion fungerer Eiffeltårnet også som en vigtig radiomast og sender tv- og radioprogrammer til Paris og dets omegn.

Vi er begge to lidt utrygge ved højder og derfor beundret vi tårnet på jorden. Uanset om du beslutter dig for at tage til toppen af tårnet for at nyde udsigten eller bare beundre det fra jorden, er Eiffeltårnet en ikonisk del af Paris’ skyline og en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Louvre-museet (Musée du Louvre)

Tilgængæld havde vi allerede hjemmefra bestilt billetter til Louvre-museet. Louvre-museet, eller Musée du Louvre på fransk, er et af verdens mest berømte kunstmuseer og en af Paris’ mest besøgte seværdigheder. Louvre er imponerende og kæmpe, kæmpe stort.

Museet ligger i hjertet af Paris ved Seinen og er kendt for sin imponerende samling af kunst og antikviteter, der spænder over flere årtusinder og repræsenterer forskellige kulturer og civilisationer.

Louvre-museet har en utrolig stor og varieret samling, der omfatter alt fra gamle egyptiske artefakter til renæssancemalerier og moderne skulpturer. Blandt de mest berømte værker, der udstilles på Louvre, er Leonardo da Vincis maleri “Mona Lisa”, Nike fra Samothrake-skulpturen og Venus de Milo-skulpturen.

Udover de permanente udstillinger præsenterer Louvre-museet også regelmæssigt midlertidige udstillinger og arrangementer, der udforsker forskellige temaer inden for kunst, historie og kultur.

Den arkitektoniske struktur i Louvre-museet er også imponerende og inkluderer den ikoniske glaspyramide, der blev designet af arkitekten I. M. Pei og indviet i 1989. Pyramiden fungerer som museets hovedindgang og er blevet et vartegn for både museet og Paris som helhed.

Med sin rige historie, imponerende samling og arkitektoniske skønhed er Louvre-museet en kulturel skat, der tiltrækker besøgende fra hele verden og tilbyder en uforglemmelig oplevelse for kunstelskere og kulturinteresserede.

Notre-Dame-katedralen (Cathédrale Notre-Dame de Paris)

Notre-Dame-katedralen, også kendt som Cathédrale Notre-Dame de Paris, er nok en af ​​Paris’ mest ikoniske og imponerende seværdigheder. Denne gotiske katedral, beliggende på Île de la Cité midt i Seinen, er et symbol på både byen Paris og fransk arkitektonisk storhed.

Katedralen blev oprindeligt bygget i det 12. århundrede og blev færdiggjort næsten 200 år senere. Den imponerende facade er prydet med finurlige udskæringer, statuer og de berømte rosenvinduer. Katedralens to tårne, der rejser sig majestætisk over Paris, giver et ikonisk udsyn over byen.

Indenfor imponerer katedralen med sin storslåede gotiske arkitektur, store hvælvinger, smukke glasmosaikker og et imponerende rosetvindue. Katedralens skib og sidekapeller er fyldt med religiøse artefakter, kunstværker og historiske detaljer.

Én af de mest populære aktiviteter for besøgende er at gå op til tårnene, hvor man kan beundre en fantastisk udsigt over Paris og Seinen. Her kan man også komme tæt på de ikoniske tårngargoyler og de store kirkeklokker.

Desværre blev Notre-Dame-katedralen som sagt alvorligt beskadiget af en brand i april 2019, der ødelagde taget og spirerne. Da vi var i Paris var den katedralen under restaurering, men den forbliver åben for dig som besøgende.

Selvom Notre-Dame-katedralen er meget turistet er den absolut must-see, når du besøger Paris. Dens betagende skønhed og betydningsfulde historie gør den til en af byens mest elskede seværdigheder.

Montmartre og Sacré-Cœur-basilikaen

Montmartre er et malerisk og charmerende kvarter beliggende på en bakke i det nordlige Paris. Det er kendt for sin bohemeatmosfære, smalle brostensbelagte gader, kunstnere, caféer og en fantastisk udsigt over byen.

En af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i Montmartre er Sacré-Cœur-basilikaen (Basilique du Sacré-Cœur på fransk). Denne imponerende kirke ligger på toppen af bakken og er et af Paris’ mest ikoniske vartegn. Basilikaen er kendt for sin hvide kalkstensfacade, sine kupler og klokketårn og sin fremtrædende placering, der giver en fantastisk udsigt over Paris.

Sacré-Cœur-basilikaen blev bygget i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede som en hyldest til de franske krigsveteraner, der kæmpede i den fransk-prøsiske krig. Kirken er åben for offentligheden, og besøgende kan beundre dens smukke interiør, herunder de imponerende mosaikker og det store orgel.

Udover Sacré-Cœur-basilikaen er der masser at udforske i Montmartre, herunder Place du Tertre, der er kendt for sine malere, og Moulin Rouge, det legendariske kabaretteater, der har været en del af kvarterets natteliv siden slutningen af det 19. århundrede.

Det kunstneriske kvarter Montmartre er kendt for sin bohemeatmosfære, smalle gyder og livlige pladser. Besøg Sacré-Cœur-basilikaen på toppen af bakken for endnu en fantastisk udsigt over byen.

Champs-Élysées og Triumfbuen (Arc de Triomphe)

Champs-Élysées er en af Paris’ mest berømte boulevarder og strækker sig fra Place de la Concorde til Triumfbuen. Denne brede og elegante boulevard er kendt for sine luksuriøse butikker, teatre, caféer og restauranter og er et populært sted for shopping, spisning og sightseeing.

Triumfbuen (Arc de Triomphe på fransk) er et imponerende monument, der står på Place Charles de Gaulle i den vestlige ende af Champs-Élysées. Det blev bygget i begyndelsen af det 19. århundrede for at fejre Napoleons sejre og ære de faldne soldater. Triumfbuen er kendt for sin storslåede arkitektur, herunder sine store buer, relieffer og den tunge reliefdekoration, der minder om Napoleons militære bedrifter.

Du kan gøre som os og gå op til toppen af Triumfbuen for at nyde en fantastisk udsigt over Paris, herunder Champs-Élysées, Eiffeltårnet og La Défense-distriktet.

Champs-Élysées og Triumfbuen er ikoniske seværdigheder i Paris, En gåtur langs Champs-Élysées og et besøg ved Triumfbuen er en uforglemmelig oplevelse og en vigtig del af enhver rejse til Paris vil jeg mene.

Seinen og dens broer

Seinen er en ikonisk flod, der snor sig gennem Paris og deler byen i to halvdele: Rive Gauche (venstre bred) og Rive Droite (højre bred). Denne majestætiske flod har spillet en central rolle i Paris’ historie, kultur og arkitektur og har inspireret generationer af kunstnere, forfattere og digtere.

En af de mest charmerende måder at opleve Seinen på er ved at tage en af de mange bådture eller sejlture, der tilbydes langs floden. Disse ture giver dig mulighed for at nyde en afslappende og naturskøn rejse gennem Paris’ historiske centrum, mens du beundrer de berømte vartegn og broer, der strækker sig over floden.

Seinen er kendt for sine smukke broer, der forbinder byens forskellige kvarterer og tilføjer til dens arkitektoniske charme. Nogle af de mest bemærkelsesværdige broer inkluderer Pont Neuf, den ældste bro i Paris, Pont Alexandre III, kendt for sine smukke udsmykninger og udsigt over Invalides-domen, og Pont des Arts, der engang var kendt for de mange hængelåse, der blev efterladt af besøgende som symbol på deres kærlighed.

Uanset om du tager en romantisk aftenkrydstogt langs Seinen, slapper af med en picnic på en af flodens grønne bredder eller blot går en tur langs flodbredden, er Seinen og dens broer en essentiel del af Paris’ charme og skønhed.

Marais-kvarteret

Marais-kvarteret, også kendt som Le Marais, er et af Paris’ mest livlige og charmerende kvarterer. Beliggende i det centrale Paris, strækker Marais sig over det 3. og 4. arrondissement og er kendt for sin bohemeatmosfære, historiske arkitektur, trendy butikker, kunstgallerier, hyggelige caféer og livlige natteliv.

Marais er et af de ældste kvarterer i Paris og har en rig historie, der strækker sig tilbage til middelalderen. Kvarteret er kendt for sine smalle brostensbelagte gader, charmerende pladser og velbevarede bygninger fra det 16. og 17. århundrede. Mange af disse historiske bygninger er blevet restaureret og huser nu trendy butikker, kunstgallerier og luksuriøse boliger.

En af de mest berømte seværdigheder i Marais er Place des Vosges, en smuk og velholdt plads omgivet af elegante rækkehuse og buede buer. Pladsen er et populært sted for lokalbefolkningen og besøgende at slappe af, spise frokost eller nyde en picnic på græsplænen.

Marais er også kendt for sin pulserende kulturelle scene med et væld af kunstgallerier, museer og teatre. Et af de mest bemærkelsesværdige museer i området er Musée Picasso, der huser en omfattende samling af værker af den berømte kunstner Pablo Picasso.

Om aftenen kommer Marais til live med et livligt natteliv, der omfatter alt fra trendy barer og natklubber til hyggelige vinbarer og caféer. Det er også et populært sted for LGBTQ+-samfundet med et væld af barer, klubber og butikker.

Det er et must-see sted for enhver, der besøger Paris.

Parker og haver i Paris

Jeg vil til hver en tid mene at parker og haver er et must see. Der for er den også med på min liste over steder der er et besøg værd. Paris er berømt for sine smukke parker og grønne rum, der tilbyder indbyggerne og dig som besøgende mulighed for at slappe af, nyde naturen og undslippe byens travlhed. Jeg har fundet nogle af de mest bemærkelsesværdige parker i Paris.

Dette er blot nogle få eksempler på de mange smukke haver og parker, der findes i Paris. Uanset hvor du befinder dig i byen, er der sandsynligvis en park i nærheden, hvor du kan nyde naturen og slappe af.

Jardin des Tuileries: Beliggende mellem Louvre og Place de la Concorde, er Jardin des Tuileries en af Paris’ ældste og mest ikoniske parker. Den har smukke formaliserede haver, skulpturer, springvand og en dejlig dam, hvor du kan tage en rolig gåtur eller slappe af på en af de mange bænke.

Jardin du Luxembourg: Luxembourg-haven er en smuk og fredelig park, der ligger ved siden af Luxembourg-paladset i det 6. arrondissement. Parken har velplejede græsplæner, smukke blomsterbede, statuer, springvand og en charmerende legeplads. Det er et fantastisk sted at slappe af og nyde en picnic.

Bois de Boulogne: Bois de Boulogne er en stor park og skov beliggende i det vestlige Paris. Parken har mange stier, søer, haver og sportsfaciliteter, herunder ro- og sejlklubber, tennisbaner og ridestier. Det er et populært rekreativt område for både parisere og besøgende.

Parc des Buttes-Chaumont: Beliggende i det 19. arrondissement, er Parc des Buttes-Chaumont en af Paris’ mest usædvanlige og naturskønne parker. Den har stejle klipper, vandfald, en smuk sø med en ø, broer og skovklædte stier. Det er et ideelt sted for en fredelig gåtur eller en picnic.

Parc de la Villette: Parc de la Villette er en moderne park beliggende i det nordøstlige Paris. Parken har store græsplæner, moderne kunstinstallationer, legepladser, haver, et videnskabsmuseum og et musik- og kulturcenter. Det er et populært sted for familier og kulturelle arrangementer.

Paris’ overdækkede passager

Paris’ overdækkede passager er også på listen over must see. Paris har flere overdækkede passager, der er en del af byens unikke arkitektur og historie. Disse passager, der også kaldes “galeries” på fransk, er ofte smukt designede og har en blanding af butikker, caféer og restauranter. Disse overdækkede passager er ikke kun steder at shoppe, men også en del af Paris’ historie og kulturarv. De er fantastiske steder at udforske, slentre og nyde den unikke atmosfære i Paris.

Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige overdækkede passager i Paris.

Passage des Panoramas: Åbnet i 1799, Passage des Panoramas er en af Paris’ ældste overdækkede passager. Den har en smuk glasoverdækning og er hjemsted for en række butikker, restauranter og antikvitetsforretninger.

Galerie Vivienne: Bygget i 1823, Galerie Vivienne er kendt for sin smukke arkitektur, mosaikker, glaslofter og smedejernsdekorationer. Passagen har en række eksklusive butikker, boghandler, vinhandlere og caféer.

Passage Jouffroy: Åbnet i 1846, Passage Jouffroy er en charmerende passage med en glasoverdækning og et smuk glasloft. Passagen er hjemsted for en række butikker, herunder boghandlere, legetøjsbutikker og teaterantikvarer.

Passage du Grand Cerf: Bygget i 1825, Passage du Grand Cerf er kendt for sin imponerende glasoverdækning og smukke buegang. Passagen har en række kunstgallerier, designbutikker, smykkeforretninger og kunsthåndværkere.

Passage Verdeau: Åbnet i 1847, Passage Verdeau er kendt for sin charmerende atmosfære og antikvitetsbutikker. Passagen har en række butikker, der sælger vintage tøj, bøger, plakater og postkort.

Markeder i Paris

Paris er kendt for sine levende markeder, hvor du kan opleve den autentiske stemning og købe alt fra friske råvarer til lokale delikatesser og håndværksprodukter. Paris’ madmarkeder er reelle madmarkeder. Dvs. det er rent faktisk der, pariserne går hen og handler. Måske især den lidt ældre generation. Der findes med garanti flere madmarkeder i Paris end dem, jeg har på min liste her. Dobbelttjek evt. dagene, inden du tager afsted. De kan have ændre sig. Disse markeder en del af Paris’ kultur og charme. Det er værd at besøge dem for at opleve den autentiske atmosfære og få en smag af det lokale liv.

Her er nogle af de mest populære markeder i Paris:

Marché Bastille: Beliggende ved Place de la Bastille, er Marché Bastille en af Paris’ største og mest travle markeder. Her kan du finde et bredt udvalg af frugt, grøntsager, ost, kød, fisk, blomster og håndværksprodukter. Markedsdage torsdag og søndag.

Marché des Enfants Rouges: Åbnet i 1628, er Marché des Enfants Rouges den ældste overdækkede marked i Paris. Det tilbyder et udvalg af friske råvarer, færdiglavede måltider, internationale retter og delikatesser. Det er et fantastisk sted at prøve forskellige køkkener fra hele verden.

Marché d’Aligre: Beliggende i det 12. arrondissement, er Marché d’Aligre et livligt marked med en blanding af frugt, grøntsager, ost, kød, fisk og antikviteter. Det er også omgivet af mange hyggelige caféer og restauranter.

Marché Raspail: Marché Raspail er et økologisk marked, der finder sted på Boulevard Raspail i det 6. arrondissement. Her kan du finde et udvalg af økologiske frugter, grøntsager, mejeriprodukter, kød, fisk, brød og bagværk.

Marché Saint-Germain-des-Prés: Beliggende i hjertet af Saint-Germain-des-Prés, er Marché Saint-Germain et charmerende marked med et udvalg af friske råvarer, blomster, delikatesser og kunsthåndværk.

Marché aux Puces de Saint-Ouen: Dette er et af verdens største og mest berømte loppemarkeder, der tilbyder et utal af antikviteter, vintagefund, kunsthåndværk, tøj og kuriositeter. Det er et fantastisk sted at finde unikke souvenirs og skatte til hjemmet.

Husk du kan læse part 1 HER og part 2 HER

Har du været i Paris? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *