Sainte-Croix-du-Verdon

(Fransk Grand Canyon)

Den smukkeste franske bjergsø

En heldagstur kan gå til Sainte-Croix-du-Verdon, hvis man som os bor i ferielejlighed i Sainte Maxime. Min kæreste er ikke ret glad for at kører i højder og slet ikke i de franske og til tider stejle bjerge.  Men det er et storslået naturområde ca. 90 km fra Sainte-Maxime. Er man i Sydfrankrig, skal man unde sig selv denne oplevelse. Beregn knap to timers kørsel dertil.

Køreturen rundt om Sainte-Croix-du-Verdon er 25 km og er heller ingen skuffelse – tvært imod. Hvis man som jeg holder af flotte udsigter, er det en udsøgt fornøjelse, og er ved at ”svømme” over af begejstring.

Husk at tage jer god tid og gør jer en tjeneste at stoppe under vejs ved de forskellige udsigtspunkter og nu den storslåede natur. Der er flere udsigtspunkter på vejen og mulighed for at gå nede i klippekløften.

Som sagt er Verdon en næsten eventyrlig naturoplevelse, hvor klippesiderne rejser sig stejlt på begge sider af floden.

Det er muligt at leje på hver side af broen/søen til fornuftige priser – 2015 priser er ca. 14 euro for én time for vandcykler. Noget vi med sikkerhed skal afprøve næste gang vi er der. I første omgang ville vi bare gerne nyde søen fra land.

Et godt råd vi gerne vil give videre er, at man tager ligge/siddestole med, da den meget stenet ”jord” næsten er uegnet at ligge på. Og hvis man som jeg, meget nemt får ondt i fødderne, vil et par bade eller surfersko også gøre underværker. Husk en rigtig god solfaktor, solen brænder igennem i disse højder. Og husk for ”guds” skyld også badetøjet

Da det var en rigtig varm og solrig dag, da vi var afsted, inspirerede sommervarmen os til at springe i det turkise forfriskende vand og vi badede løs.

Vi betragter udflugten som en stor oplevelse og en heldagstur, hvor man med fordel kan pakke de indkøbte franske specialiteter man har købt, og spise til udsigten af den smukkeste franske bjergsø.

Kom i god tid gerne tidlig formiddag, så er det nemt at finde en parkeringsplads og det perfekte sted at ligge.

Læs mere ved at klikke her.

https://en.wikipedia.org/wiki/Verdon_Gorge

https://www.signatours.dk/blog/se-gorges-du-verdon-europas-svar-paa-grand-canyon/

Du kan også finde Sainte-Croix-du-Verdon på google maps: Link

Vi har også besøgt Lac De Saint-Cassien

Har du besøgt Sainte-Criox-du-Verdon? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *