Gassin

Den lille landsby på bakken

Gassin, ligger højt op på en klippe, i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i det sydøstlige Frankrig.

Byen er kendt som “den smukkeste landsby i Frankrig” og har en uovertruffen panoramaudsigt (en højde på 200 meter) over Golfe de St. Tropez, Iles d’Or og de omkringliggende bakker. Og det er også et dejligt sted at gå op, for at nyde den fantastiske udsigt fra bakken., synes jeg,

Du kan fortsætte med at gå langs den middelalderlige ”terrasse” – Promenade Dei Barri – til du kommer til en helt fantastiske udsigt og et par meget hyggelige restauranter med borde som næsten er udstillet til at se over panoramaudsigterne.

Dette er virkelig et uovertruffen sted, at stoppe og spise frokost, men vi skulle videre den dag, men helt sikkert en restaurant vi vil spise frokost på en dag.

Landsbyen er meget lille og nærmest en labyrint af snoede gader og antikke huse. Der bor ca. 3.000 mennesker bor i Gassin hele året rundt. At gå omkring de gamle gader er interessant, hvoraf den ene kaldes l’Androuno, hævdes at være den smaleste gade i verden. 

Gassin har også en smuk gammel kirke bygget i 1582 kaldet La Chapelle Notre-Dame de Compassion. i romersk stil med en firkantet klokketårn.

Som du sikkert allerede har gættet, så er der ikke de store shoppe muligheder i byen, dog er der en enkelt lille fin butik, som sælger souvenirs og andet godt. Men Landsbyen Gassin er tæt forbundet med landsbyen Ramatuelle, hvor der er mulighed for indkøb og tage på marked.  Sainte Tropex ligger heller ikke så langt væk.

Jeg gætter på at mange turister er tiltrukket af et mere overkommeligt liv og foretrækker at bo i Gassin og nyde den samme slags ” Cote d’Azur ” liv.

Selvom Gassin er lille er byen bestemt et besøg værd. Sæt dog bare et par timer af med mindre man vil sidde på restauranten og spise frokost.

Du kan også finde Gassin på google maps: Link

Har du været i Gassin? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *