Migrana hoved Roller mod hovedpine

Hovedpine

Hvem kender ikke det der scenarie at hovedet dunker, øjnene gør ondt – og måske føles nakken helt stiv. Men kan du egentlig kende forskel på spændinghovedpine og migræne? Migræner sætter sig typisk i den ene side af hovedet og dunker, selv om den også kan opleves i begge sider. Mens spændinghovedpine, som regel er i begge sider af hovedet og sinus-hovedpine er som regel pres omkring kinder, øjne og pande. Men træls det, kan vi hurtig blive enige om.

Når jeg ikke får rørt mine muskler nok, ikke får frisk luft eller sover dårligt om natten fordi jeg måske har en stresset periode for jeg næsten med garanti hovedpine. Når mit hoved gør ondt, tager det min energi, fokus og koncentration fra mine daglige gøremål.

Jeg rækker ofte ud efter medikamenter, da det er den mest effektive og hurtige vej ud af smerten, men jeg er ikke vild med at tage piller. Eller bestiller tid til ved min massør for at blive masseret godt igennem i nakken.  Det er min erfaring, at medicin ikke altid er nødvendigt for at fjerne hovedpinen. Fysisk aktivitet kan i mange tilfælde virke lige så godt som smertestillende medicin.

For eksempel opstår spændingshovedpine typisk som følge af muskelspændinger i nakke, pande og tindinger, men også stress, overanstrengelse og psykiske spændinger har stor betydning. Ofte er det hverdagssituationer som for eksempel parforhold, myldretidstrafik, stor arbejdsbyrde og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, der forårsager den mentale og fysiske stresstilstand.

Motion er uden tvivl afstressende, giver selvtillid og forbedrer den fysiske form. Man er langt bedre rustet til at modstå de udfordringer man møder i en måske stressede hverdag. Men man skal jo også kende sine begrænsninger for paradoksalt nok er der en gruppe af mennesker, der desværre oplever at få hovedpine af fysisk aktivitet. Man skal finde den motionsform som passer til en.

Træn din hovedpine væk

Kommer hovedpinen fra de øverste led i ryggen, kaldes det for “mekanisk hovedpine”, og det kan behandles med øvelser. Men med omtanke – øvelser er jo beregnet til at lindre og fjerne hovedpine.

Når du lærer de rigtige øvelser mod din hovedpine, bliver du i stand til at behandle dig selv. Hvem vil ikke gerne være uafhængig af at spise smertestillende medicin, og at gå til behandling? Jeg melder mig gerne på banen!

Da jeg ikke er uddannet inden for området, har jeg fundet dette link, som jeg synes beskriver hvad spændinghovedpine er og hvordan du kan komme den til livs.

https://doc24.dk/spaendingshovedpine/

Hovedpinepiller virker hovedsageligt ved at undertrykke smerten. Derfor skal du, efter du har taget hovedpinepiller, sørge for at drikke eller spise, alt efter, hvad årsagen til din hovedpine er. Pillerne dæmper kun symptomerne, de kurerer ikke årsagen. Tag et par pauser i løbet af dagen og lav lidt gymnastik for at løsne op i musklerne.

Jeg vil til enhver tid anbefale dig at gå til en professionel behandler, så i sammen kan finde årsagen og de øvelser der passer på dig og din hovedpine.  

Hvorfor får man hovedpine?

Visse mad- og drikkevarer indeholder forskellige stoffer, f.eks. nitrat, tyramin og koffein, der får blodkarrene til at udvide sig og udløser hovedpine. Denne hovedpine kaldes ofte fødevarerhovedpine.

Nogle får hovedpine, når de endelig kan slappe af efter en lang arbejdsuge. Når muskelspændingerne begynder at fortage sig, daler mængden af stresshormoner, og det påvirker nervesystemet og produktionen af hovedpineudløsende stoffer. Det kan man kalde weekendhovedpine.

Hvis du igennem længere tid tager hovedpinepiller eller anden smertestillende medicin, kan pillerne forgifte kroppen og i sig selv fremkalde hovedpine. Det skønnes, at 1-2 pct. har symptomer pga. hovedpinepiller, og det gælder dobbelt så mange kvinder som mænd. Så jo du kan godt få hovedpine af hovedpinepiller.

Hormoner spiller en stor rolle i forbindelse med kvinders hovedpiner. Typisk udløses hovedpinen på tidspunkter, hvor hormonbalancen ændrer sig, og østrogenniveauet svinger. F.eks. i forbindelse med menstruation, ægløsning eller overgangsalder. En såkaldt hormonbetinget hovedpine.

Når du bliver sur eller vred, spænder du i musklerne – det gælder også musklerne i nakke og hovedbund. Spændte muskler i disse områder udløser nemt spændingshovedpine.

Forskellige dufte kan fremkalde hovedpine. Man mener, at duftene påvirker forskellige centre i hjernen, der udløser hovedpine og koncentrationsbesvær.

Kilder: Dansk Hovedpinecenter, Netdoktor. dk, Hovedpineforeningen.dk, Dr.dk, Apoteket. Dk

Alternativer til hovedpinepiller

Jeg er jo som bekendt glad for alternative behandlingsformer og jeg har selvfølge også fundet frem til ”sundere” måder at blive sin hovedpine kvit.

Faldt over denne her Migrana hoved Roller som har evnen til at trænge dybt ind i underliggende væv, hvor de udfører deres medicinske egenskaber og opnå en hurtig lempelse af muskelstivhed. Det øger blodgennemstrømningen i muskelvæv, hvilket tillader affaldsprodukter. Det giver både en kølende effekt, hvilket reducerer smerten hurtigt.

Er dog lidt i tvivl om deres hjemmeside er ægte, da de ikke har e-handelslogoet på, men hvis det forholder sig sådan at man kun få en hovedroller mod hovedpine ville det jo bare være super fedt.

Man kan også give sig i kast med at smøre pebermynteolie i nakken som man også kan købe både online eller i helsekost. Pebermynteolie er god til lindring af både betændelse i kroppen og muskelsmerter. Den virker også smertelindrende på hovedpine, migræne og hudirritation.  Men vær forbedret på du kommer til at gøre et pebermyntebolsje misundelig.

https://www.kropsform.dk/shop/608-duftolier–duftlys/3463-pebermynteolie-100–naturlig-aeterisk—10-ml/

Og igen her med min elskede levendeler som ved stressrelateret hovedpine og migræne blandes 20 dråber lavendelolie med 20 ml mandelolie eller lignende. Massér olien på tindingerne med cirkulerende bevægelser. Lavendelolien stimulerer blodgennemstrømningen i huden, virker afslappende og beroligende.

Ved lettere insektbid eller stik og mindre hævelser hjælper lavendelolie. Olien mindsker irritationer i huden, men virker også afskrækkende på insekter og kan derfor også anvendes forebyggende.

Og til sidst denne her Badger Hovedpine Soother som er rig på beroligende botaniske ekstrakter, der indeholder Badger ‘s foretrukne, superkoncentrerede Badger : essensen af mynte skabt af en fryseproces. I traditionel aromaterapi er eukalyptus og pebermynte stimulerende og forfriskende, lavendel støtter balance og ro, og mandarin er opløftende. Badger Hovedpine Soother fremmer roen og en følelse af afslappet velvære, og hjælper med at rydde og afkøle bihuler.

Jeg har selv den lilla (Yoga og meditation) og en sleep balm som er super lækre og vil se om jeg ikke kan få fat på denne her også.

https://da.luckyvitamin.com/p-585501-badger-headache-soother-balm-stick-0-6-oz

Bemærk: Dette indlæg er ikke beregnet til at give medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *