Hindbærmousse så fuglene synger

Perfekt som den er eller som dessert

Er du lige så vild med hindbær som jeg, så synes jeg du skal læse videre. Jeg har nemlig en super lækker opskrift på hindbærmousse som er super skøn, luftig og nem dessert. Moussen kan også laves med piskefløde eller frosne bær, når det ikke er hindbærsæson.

Og det bedste er at du kan spise den som den er, eller anvende den som kagecreme.

Du kan naturligvis også skifte alm fløde ud med den veganske så den bliver mere “grøn” og glutenfri mel i din crumble.

Hindbærmousse med crumble og skum

Du skal bruge:

225 g hindbær, friske eller frosne

80 g sukker kan halveres hvis man vil have en mere syrlig mousse

1/2 stang vanilje

Reven skal af 1 øko citron

1,5 blad husblas

2 dl piskefløde

Sådan gør du

Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Du kan også vælge ikke at sigte bærrene fra og blende dem i mindre stykke med en stavblender, så skal du blot tilføje 2 blade husblas. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 3-4 timer.

Du kan også bruge:

200 g hindbær, frost

1-2 tsk. flydende sødemiddel

80 g piskefløde, pisket til flødeskum

50 g skyr

Kom hindbærrene i en lille gryde og tilsæt eventuelt en anelse vand. Giv dem et opkog i fem minutter – til det meste af væsken er væk – afkøl dem. Smag til med sødemiddel.

Når hindbærrene er helt kolde, vendes flødeskum og skyr forsigtigt i. Smag til igen, hæld moussen på glas og sæt den på køl, til den skal spises.

Inden servering pynt med:

Friske hindbær, flødeskum med hvid chokolade og makroner eller anden favoritknas

Den hvide chokoladecreme

Hvid chokoladecreme med fløde er som regel meget sød, og vil derfor være god med en syrlig mousse som fx hindbær eller solbær mousse.

Du skal bruge:

1/2 l fløde

200 g hvid chokolade (gerne en rigtig god en, det gør altså bare cremen mere lækker)

3 blade husblas

Sådan gør du

Læg husblas i iskoldt vand. Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål. Hæld fløden i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge, men bare være varmt nok til at smelte chokoladen og husblas. Jeg tager det gerne af pladen, når det er så varmt, så jeg næsten brænder min lillefinger på det. Hæld halvdelen af fløden over chokoladen og lad det stå 1 minuts tid, rør rundt så chokoladen smelter. Hæld resten af fløden over, og rør indtil chokoladen er helt smeltet. Vrid husblassen for vand, og smid dem op i. Rør igen godt rundt indtil det er smeltet, og du har en ensartet masse. Sæt film over, helt ned så det rør overfladen af cremen. På denne måde undgår du kondens, som kan ødelægge din chokoladecreme. Sæt det på køl enten til natten over, eller indtil det er koldt. Jeg sætter gerne skålen i bunden af køleskabet, hvor der er koldest, og efter 3 timer er den klar til piskning.

Når cremen er helt afkølet

Pisk den hvide chokoladecreme let og luftig. Stop så snart du synes, at den er fin, da den godt kan skille ved overpiskning. Skulle dette ske, er din creme ikke uspiselig. Det ser bare ikke så pænt ud.

Kom cremen i en sprøjtepose og pynt din mousse.

Crumble

Du skal bruge:

4 portioner

40 gram smør

40 gram mel

40 gram brun farin

30 gram mandler (blendet)

4 tsk kakao ( ikke sødet) kan undlades

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 150 grader. Blend mandlerne til mel. Derefter skal du smuldre (eller crumble) alle ingredienserne godt sammen. Tag en bageplade. Læg bagepapir ud over den og fordel den smuldrede crumblemasse ud over den. Bag crumblen i 15 minutter. Tag bagepladen ud af ovnen og køl crumblen af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *