Salt salt og lidt mere salt

Salt er sundt

Og så er det godt for din hud – det er der efterhånden mange der er blevet klar over!? Hvis ikke så synes jeg du skal læse med her. Dog er der risiko for at du bliver klogere!

Nu er det anden gang jeg har modtaget en pakke fra ”I LOVE BEAUTY” (som jeg skynder mig at oplyse, at jeg selv både har bestilt og betalt), så dette indlæg er IKKE REKLAME. Og jeg får ingenting for det andet end fornøjelsen af at give min viden om salt videre!

NÅ – Men jeg bliver altså så glad når jeg modtager pakker fra ”I LOVE BEAUTY”. Hun har nemlig nogen helt fantastiske produkter og en perfekt service ikke mindst. Hurtig levering og med personlighed. Hun er rigtig god til at pakke ”gaverne” ind, så man tror det er juleaften, og sender altid lidt ekstra prøver med, samt en lille personlig besked. Så kan man da ikke blive andet end glad!?

Denne gang var indholdet i pakken salt.

Den salt jeg bestilte, er en Epsom-salt, og stammer fra den engelske by Epsom, og skulle efter sigende være uundværligt til badekarret, som scrub og til fodbad, fordi det både virker muskelafslappende og udrensende. Jeg skal bruge min til en scrub.

Og et saltvandsspray fra David Mallett. David Malletter et fransk luksusbrand, som skaber plejende produkter til håret – både til mænd og kvinder. David Mallett er frisør og har gennem sin karriere haft utallige, kendte skuespillere og modeller i stolen i sine saloner. I dag har David Mallett saloner i både Paris og New York, og alle frisørerne anvender selv produkterne på deres kunder. 

Du finder butikken ”I LOVE BEAUTY” HER

Lidt mere salt

Epsom Salt er et Magnesium mineral

Epsom salt er på trods af navnet ikke salt, men magnesium. Magnesium er et mineral som har flere gavnlige egenskaber og er uundværlig for kroppens processor. Du kan via huden optage dette mineral og dermed igangsættes en proces, der mindsker affaldsstoffer og andre skadelige stoffer i kroppen og huden.

Epsom Salt er desuden også godkendt som kosttilskudssalt med sine mange forskellige anvendelsesmuligheder. Saltet kan både benyttes indvortes eller udvortes. Udvortes jo som badesalt eller til fodbad samt til anvendelse i hjemmelavet scrub, hvis man tilsætter en god olie eller lotion. Indvortes kan det bruges som salt ovenpå din mad.

Viste du

Det er vigtigt at du sørger for, at du får den rette mængde magnesium, for at din krop kan fungere optimalt. Det kan du, som skrevet ovenover, få gennem enten din kost eller som kosttilskud. Hvis du ikke får den passende mængde til din krop, kan du risikere at komme i underskud af magnesium og opleve forandringer i dit helbred.

Symptomer på magnesium mangel er følgende:

Sammentrækninger i musklerne i form af små tik

Træthed og udmattelse

Koncentrationsbesvær

Appetitnedsættelse

Det er ofte kvinder der mangler magnesium i kroppen, hvorfor vides ikke. I forbindelse med strenge slankekure, detox, nogle sygdomme og vanddrivende medicin, ses mangel på magnesium også.

Lav din egen saltskrub

En saltskrub er nok den populæreste kropsbehandling du finder ved en spa. Og med god grund har du lige læst ovenfor. Man kan jo købe de færdigblandet og emballerede saltskrubs, men hvorfor ikke lave dine den selv?

Hvorfor?

Fordi saltskrub giver en følelse af velvære. Og endnu bedre – Fordi saltskrubbens primære formål er at eksfoliere din hud, hvilket vil sige, at fjerne det yderste lag af døde hudceller og efterlade din hud langt blødere og glattere.

Hvis du vælger at købe en færdigblandet saltskrub, bør du sikre dig at alt indholdet er naturligt. På den måde sikre du dig nemlig, at du ikke påfører en masse kedelig kemi til din hud, nu når du ønsker, at få en rigtig god oplevelse.

Jeg har altid gået meget op i, hvilke produkter jeg bruger på min hud, da den er ret sart.  Og har eksperimenteret i nogen år efterhånden. Den bliver nemlig meget let irriteret og slår ud, så jeg prøver at holde mig fra de alt for farvestrålende cremer og sæber med lange ingredienslister, parfume og tilsætningsstoffer

Er kommet frem til nedenstående blanding som jeg har meget gavn af og nu synes jeg også du skulle prøve.

Denne her er meget nem at lave og er en lækker bodyscrub som fjerner døde hudceller og gør huden dejlig blød.

Mængde: 225 g

Tilberedningstid: 10 min.

Holdbarhed: ca. 1 år

Hvad skal du bruge

150 g bade- og peelingsalt – (naturligt indhold af natriumklorid, jern, magnesium, kalium, calcium og zink. Blødgør huden og øger blodcirkulationen)

75-100 ml tidselolie ØKO Tidselolie ØKO – (Tør olie, der absorberes hurtigt af huden. Velegnet til alle hudtyper, især egnet til uren, moden og normal-fedtet hud)

1 ml E-vitamin – (Antioxidant, der dels beskytter hud- og hårceller mod skadelige virkninger og dels beskytter fedtstoffer mod harskning. E-vitamin er desuden med til at bevare hudens og hårets elasticitet og smidighed)

20-30 dråber æterisk olie eller duftolie – kan være den hvilken som helst, min favorit er citrus

Afvej bade- og peelingsalt i en skål. Tilsæt tidselolie ØKO og E-vitamin og rør det godt sammen. Tilsæt æterisk olie eller duftolie og rør. Hæld på 250 ml krukke. Det kan da ikke være nemmere og så har du en saltskrub der er godt for dig og naturen.

Den ovenstående saltskrub er til kroppen!!!

Hvad skal du mere vide om saltskrub?

Jo der er forskellige typer af skrubs:

Ansigtskrub

Din hud i ansigtet er unægtelig noget mere følsom end på resten af kroppen, hvorfor en skrub til ansigtet skal mere blid ved huden.

Body Scrub

Til resten af kroppen, behøver man normalt ikke være nær så varsom, hvilken type skrub man  anvender. Dog bør man være opmærksom på, om man har en særlig følsom hud eller eventuelt har nogle tilfælde, der gør, at man bør være mere varsom (eksempelvis ved solskoldning eller specifikke hudproblemer).

Der findes mange andre former for skrubs end blot saltskrub. En saltskrub bærer jo navnet, netop fordi den indeholder salt som en væsentlig ingrediens. Men trænger din hud til en mildere form for skrub, skal du måske vælge noget andet end salt.

Andre typer af skrubs

Sukker

En sukkerskrub består sjovt nok at sukker. Sukkeret er mindre korn end salten samtidig med, at den mindskes ved absorbering af olier og vand, hvorfor den er mildere end en saltskrub. En sukkerskrub, kan derfor med fordel anvendes til ansigtet.

Knuste nøddeskaller

Nøddeskaller absorberer ikke andre ingredienser på samme måde, som sukker og salt. Til gengæld er det langt mere robuste, dog uden at være skadelige, hvorfor de kan være med til at give ekstra eksfoliering til personer med udpræget tilstoppet porer eller hård hud.

Kemisk eksfolierende skrub

Her finder du hverken salt, sukker eller nøddeskaller, men derimod et indhold, der på kemisk vis foretager eksfolieringen. På trods af navnet, behøver en kemisk eksfoliering ikke være unaturligt. Ler er et godt eksempel, hvor de forskellige mineraler på kemisk vis trække døde hudceller og uren hud med ud ved behandling med en ansigstmaske.

Kaffegrums

I stedet for at smide grumset ud efter en god omgang stempelkandekaffe, så kan du genanvende det og forkæle kroppen med en eksfolierende og opstrammende scrub. En nem lille opskrift lavet med kaffegrums, rørsukker, kokosolie og lidt kanel til at give duft. (Har man ikke lyst til at dufte af kanelsnegl kan men bruge en anden duft fx vanilje)

Jeg er spændt på om du måske sidder inde med en naturlig hjemmelavet skrub – så lad mig endelig hører fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *