Mediter dig ud af hovedpinen af Tina Kristensen

Projekt hovedpine

Du er ramt af hovedpine og ønsker at bekæmpe den og til det formål, har jeg meditation, som er en terapi form, hvor du går ind i dig selv og giver dig selv tid til at være “dig selv”, og dermed komme ud af.

Projekt “hovedpine” går ud på at du skal slappe af og tag dig selv alvorligt, og find det roligt sted, hvor du ikke vil blive forstyrret. Hvis du har brug for stille musik i baggrunden, gøre du bare det, men det skal ikke tage din opmærksomhed fra hvad du er i gang med. Nogle mennesker har det bedst med svag musik i baggrunden.

Sådan gør du:

Find et roligt sted

Når du har fundet et roligt sted, ligger du dig helt fladt på ryggen, håndfladerne opad, derefter gøre du nedenstående i rækkefølge:

– luk øjnene og træk vejret dybt helt ned i brystet 3-5 gange lige efter hinanden

– Nu skulle du gerne være så afslappet at du næsten falder i søvn, og hvis du falder i søvn gøre det ikke noget, det er kroppen der reagere på, at du slapper af.

– Nu går du i gang med at sige til dig selv lydløst ”gå så væk hovedpine”, gør det så mange gange du føler for det.

– Tænk på hvad der er skyld i hovedpinen, er det bekymringer? Få dem til at gå væk ved at sig ” gå væk bekymringer”

– Du skal fortsæt have lukkede øjnene, og blive i det flow du er i nu. Giv dig selv tiden der skal til, lige pludselig mærker du, at hovedpine langsomt letter fra dit hoved.

– Når du mærker det, er det meget vigtigt, at du IKKE åbner øjnene og stopper meditationen, da de punkter er det vigtigste i hele processen, men resten af kroppen skal også være med.

– Så tænker du på dit ansigt, om du mærker nogle spændinger der, også laver du samme procedure med at sige lydløst til dig selv: ” gå væk ansigtssmerter”, indtil de går væk.

– Nu er det nakken/halsen tur til at blive slappet af og du gentager processen med ” Gå væk hals/nakke smerter og blive ved indtil du kan mærke at det løsner i hals/nakken.

– Nu er det ryggen som skal slappes af og her er det vigtigt, at du giver dig god tid da det sikkert er herfra dine smerter i hovedet stammer fra, på grund af overanstrengelse, så nu tager du endnu en dyb indånding 3 gange og mærker den livgivende effekt det giver.

AFSLUTNING

Bliv liggende i ca 5 minutter mere og holder den afslapning du er i lige nu og når du føler for det, åbner du øjnene lige stille og bliv lie liggende 30 sekunder, og sæt dig LANGSOMT op og træk vejret dybt som en afslutning på denne meditation.

Mærk efter om du stadigvæk har hovedpine, og det skulle du meget gerne være fri for og nu skal du lige tage den med ro den næste halve time.

Det var så denne meditation og du kan udføre den hver gang du mærker hovedpinen, er på retur og giv dig selv ca. 15-20 minutters meditation, så du kan blive frisk igen.

Jeg arbejder for ensomme mennesker og det brænder jeg for og hovedpine kan man få af for mange bekymringer om det at være ensom du kan læse mere HER

Håber du synes om indlægget og jeg vil derfor blive glad hvis du vil følge denne blog.

Mvh

Tina Kristensen , din ensomhedsvejleder

PS. Du kan også læse isabellsnet indlæg og meditation HER eller om gående meditation HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *