Orange Glow

Hvid gløgg med et tvist af appelsin

Denne Orange Glow er inspireret af min lune pomme vin Chaud uden tvivl. Vi kan i det hele taget godt lide at udvide vores smagsløg herhjemme. Og der er ikke noget så skønt og julet at varme sig på, efter vi har været nogle timer i skoven som en god varm drik, og her kan du også undlade alkoholen.

Denne Orange Glow smager lidt friskere end den klassiske røde gløgg, som jeg jo også er stor fan af. Men   uanset om man har en favorit eller ej, så er det jo altid skønt med lidt variation.

Jeg synes, at det er noget af det hyggeligste, når de første julelækkerier dukker op i butikkerne i starten af november og for mig bliver det aldrig for tidligt at drikke gløgg.

Desuden ryger der et mindre arsenal af varme og duftende krydderier i gryden – alt hvad vi har liggende i skabet, som bare minder om jul og der vil jeg lige skynde mig at slå fast, at der er ikke noget, som er rigtigt eller forkert her. Lidt lige som min lune Pomme Vin Chaud kan man putte krydderier i som man ønsker.

Denne opskrift er ment som inspiration og har man eksempelvis ikke lige allehånde eller hele peberkorn, så udelader man det bare eller bruger noget andet, fx en smule frisk ingefær. Så længe man holder sig til de gængse julekrydderier, så kan det næsten ikke gå galt og man kan sagtens nøjes med færre varianter, end jeg har brugt.

Orange Glow

Du skal bruge:

 • 1 økologisk appelsin
 • 1 økologisk citron/lime – kan undlades
 • 3 dl god appelsinsaft – køb gerne en økologisk
 • 2-3 stk. hel kardemommekapsler
 • 5 hele nelliker
 • 5 stk hel sort peber
 • 1 stykke hel kanel
 • 2-3 skiver frisk ingefær
 • 6 stk. stjerneanis
 • 1 vaniljestang
 • 3 hele allehånde
 • 1⁄2 liter æblemost
 • 75 g lyse rosiner – kan undlades
 • 1 flaske hvidvin
 • 1⁄2 dl lys rom, portvin eller vodka
 • evt. 3-4 spsk rørsukker
 • 50 g smuttede mandler eller valnødder

Sådan gør du:

Vask appelsinen og citronen godt og skær den i skiver tynde skiver.  Læg dem i en gryde med knuste kardemommekapsler, nelliker, sort peber, kanel og ingefær. Hæld æblemost og appelsinsaften på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid og gerne 2. Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger. For en kraftigere smag lad være med at si før du hælder på glas.

Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med smuttede mandler, valnødder eller skiver af appelsin.

Du kan også finde opskriften på min lune Pomme Vin Chaud HER

Se også min Vin Chaud Rouge HER

Eller hvad med en fransk kaffe HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *