Lun pomme vin chaud

Gløggen som har mange navne

Jeg vil skynde mig at sige at der absolut ikke er noget galt med den traditionelle rødvinsgløgg, men da vi skulle have julegæster, til julestue var jeg slet ikke i tvivl om at jeg ville prøve at lave en lys gløgg. Jeg har nemlig smagt forskellige varianter og blev ret forelsket – og nu har jeg fundet frem til min egen smag.

Den lyse gløgg går under mange navne – hvid gløgg, hvidvinsgløgg eller æblegløgg. Og nu har jeg selv døbt min Lun pomme vin chaud – og den opmærksomme læser kan hurtig se at det jo lyder fransk! Og det er lige det som det er.

Den lune pomme vin chaud har en god og kraftig smag, som luner i hele kroppen og den kan sagens laves uden alkohol – så kan børnene også være med eller når du bare gerne vil nyde en varm drik uden alkohol.  Denne opskrift får du 6 glas men lav gerne dobbelt potion – jeg ved af erfaring at det går hurtigt med at drikke den.

Pomme vin chaud

Det skal du bruge:

 • 25 g frisk ingefær
 • 1 usprøjtet citron
 • 1 liter økologisk æblemost
 • ½ liter ginger ale
 • ½ dl rørsukker
 • 2 kanelstænger
 • 4 kardemommekapsler
 • 4 hele nelliker
 • 5 kardemomme kapsler
 • 2 stjerneanis
 • 1½ dl Calvados (æblebrændevin)
 • 1 dl god brun rom
 • En flaske god hvidvin

Når du servere:

 • 50 g Æbler
 • 50 g mandelsplitter
 • tørrede tranebær

Sådan gør du:

Skær ingefær og citron i skiver, og læg dem i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne til æblegløggen. Varm blandingen op til kogepunktet, og tag så gryden fra varmen. Lad gløggen trække i gryden i mindst 2 timer, men gerne længere. Si gløggen, og hæld den tilbage i gryden.

Servering. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Bland æbletern, mandelsplitter og tranebær i den afkølede gløgg. Varm gløggen op i gryden, til den er rygende varm, men uden at den koger. Servér i varmefaste glas.

TIPS TIL DEN LUNE POMME VIN CHAUD:

 • Det allervigtigste når du skal lave en æblegløgg, er at du får fat i en rigtig god æblejuice, der smager af noget. Dem kan du heldigvis få i helt almindelig handel nu om stunder og jo bedre og kraftigere din æblemost smager jo bedre bliver din æblegløgg. Prøv dig lidt frem og find en som du synes er særlig skøn.
 • Skru gerne op eller ned for de krydderier du er gladest for.
 • Vi kom en flaske god hvidvin i også da vi var mange der skulle smage – du kan jo prøve dig frem

Du finder opskriften på Orange Glow HER

Se også min Vin Chaud Rouge HER

Du kan også prøve min opskrift på romtoddy HER

Eller hvad med en fransk kaffe – se opskrift HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *