Vin Chaud Rouge

Hindbær gløgg

Eller oversat direkte fra det franske til dansk – den røde gløgg! Denne gløgg er som udgangspunkt alkoholfri og god som børnegløgg og kan sagens laves med solbærsaft (men man kan også her komme lidt god lys rom eller vodka i hvis den skal bruges til voksengløgg) den er noget af det nemmeste at lave.

Til den børnevenlige skal du bruge:

 • 2 dl. koncentreret hindbærsaft
 • 6 dl. vand
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 æble
 • 50 g. mandelsplitter eller hele smuttede mandler

Sådan gør du:

Kom Hindbærsaft, vand og vaniljesukker i en gryde. Læg låg på gryden og varm saften op. Skyl æblet og skær det i små tern. Fordel æbletern og mandelsplitter eller de smuttede mandler i kopperne. Hæld den varme saft i kopperne. Hvis du ikke har æbler eller mandler kan du med fordel komme hele hindbær i – det pynter så fint.

Til den voksnevenlige skal du bruge:

 • 2 dl. rom
 • 2 dl. portvin
 • 5 spsk. mørk muskovado sukker (kan erstattes med almindelig farin, men mørk muskovado sukker giver mere smag)
 • 5 kanelstænger
 • 5 hele stjerne anis
 • 1 spsk. kardemomme kapsler
 • 15 hele sorte peberkorn
 • 15 hele nelliker
 • 1 økologisk appelsin (saft og skal. Der skal være ca 1 dl. saft))
 • 1/2 økologisk citronskal

Sådan gør du:

Find et stort syltetøjsglas med tætsluttende låg og plads til hele gløgg essensen. Skold glasset ved at overhælde både glas og låg med kogende vand. Sæt det varme glas på et rent viskestykke og lad glasset lufttørre. Hæld rom og portvin i det klargjorte syltetøjsglas. Put muskovado sukker op i glasset og rør rundt til den er opløst. Vask appelsin og citron og skær skallen af uden at få den hvide bitter hinde med. Husk at du kun skal brug ca. halvdelen af citronskallen. Pres saften ud af appelsinen, si kernerne fra og put appelsinsaften op i glasset. Rør rundt.

TIP: Du får mest saft ud af appelsinen ved først at give den ca 20 sec i mikroovnen og herefter rulle den lidt hårdt på bordet et par gange.

Tilsæt alle de tørrede krydderier, appelsinskal og citronskal. Rør rundt. Skru låget på og stil glasset et mørkt sted i stuetemperatur. Gløgg ekstrakten skal stå i to uger og meget gerne længere. Vend glasset om én gang imellem. Når du skal bruge af gløgg essensen sir du det fra du vil bruge gennem en si. Lad alle krydderierne blive i glasset.

Tip: som de to foregående kan du med fornøjelse skrue op og ned for krydderierne som det passer til dine smagsløg.

Tip: Gløgg ekstrakt bliver kun bedre af at stå og kan derfor laves i rigtig god tid.

Er du til citrus så kig min appelsingløgg HER

Eller med æbler HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *