Dit nytårsforudsæt er hvad du gør den til!

Et nyt år, som bringer nye valg, nye muligheder og måske også nye mål?

Jeg ved ikke om jeg har sagt det tidligere, men jeg er altså ikke rigtig fan af de der nytårsforsæt. Har du styr på dit nytårsforsæt – skal man overhovedet have et?

På tærsklen til det nye år beslutter man sig tit for en masse mere eller mindre traditionelle nytårsforsætter. Så længe vi ikke foretager nogle ændring i vores liv, fortsætter det jo ganske uændret. Det er vigtigt, at vi ikke frygter forandring, nogle gange er den bare nødvendig, for at kunne komme derhen, man gerne vil.

Der er jo intet galt i at sætte sig et mål, men måden du vil nå i mål på, det kan du med fordel tænke nærmere over.

Hvis du sætter negative mål for dig selv, får du ganske enkelt ikke andet end negativt tilbage. Derfor handler det jo også om at sætte nogle realistiske og positive mål for dig selv.

Selvom dit slutmål måske vil ende med at være det samme, vil det stadig gøre en forskel for dig, hvis du sætter et positivt mål frem for et negativt mål. Fx 2020 må jeg ikke spise usundt, slik, fedt eller hvidt brød.”

Men din hjerne forstår ikke ”jeg må IKKE!” Derfor kommer dine tanker til at kredse om alle de ting, som du ikke må, indtil det næsten bliver uudholdeligt, og du falder i, og gæt 3 gange hvad der sker med dit mål?

Du tænker måske – Ej, nu er det hele ødelagt! Og du føler at du ingen rygrad har, så kan du jo lige så godt opgive. Men ” Hvis du i stedet siger ”i 2020 vil du spise ting, der er gode for min krop,” så har du et positivt fokus, og skulle du falde i (for det skal der være plads til), så er dit forsæt jo ikke brudt.

Man er selv herre over forandring

Et negativt formuleret mål er næsten aldrig motiverende og hvis du ikke er motiveret, vil dit nytårsforsæt ikke lykkes. Vil du gerne finde din motivation, er det vigtigt at du finder dit ”hvorfor.” netop når du finder dit ”hvorfor,” finder du samtidig dit ”hvordan.” Spørg dig selv, hvorfor du vil nå målet, og hvad det vil give dig, når du når det. Ved du, hvorfor du gør som du gør, er det meget nemmere at finde en positiv vej til at opnå det. Når dit ”hvorfor” er et altoverskyggende mål, bliver de ting, du skal gøre for at nå derhen, bare et skridt på vejen.

Husk blot på at motivation er relativt. Dét som motiverer én person – er nødvendigvis ikke det samme, som motiverer en anden person.

Det står til enhver tid i din magt at ændre på de ting, du er utilfreds med. Selv om tingene nogle gange ser uoverskuelige ude.  Du tager, ene og alene, ansvar for dig, og dit eget liv. Måske livet har budt dig på smertefulde oplevelser, som har givet ar på sjælen, men det dit ansvar, at få det bedste ud af det. Hvis man ikke tillader sig selv at føle det, som er ubehageligt i sit liv, vil man heller ikke kunne føle det, som er godt.

At få idéer og handle på dem, gør livet meningsfyldt. Når man har en kreativ tilgang til livet, bliver man automatisk mere fyldt med energi. Livet bliver simpelthen sjovere. Jeg vil selv øve mig i at holde fokus på alt det smukke og positive i min tilværelse og ikke lade mig påvirke af andres negative vibrationer. Skulle det ske jeg falder og bliver revet med, vil jeg påminde mig selv kærligt om, at jeg er menneske fuld af følelser, og det er menneskeligt at fejle.

Planlæg i god tid hvad du vil lave om i dit liv, og start ikke før du er mentalt klar.

Det er ikke altid nemt at komme i gang, da mange “nytårsforsæt” kan være forbundet med store udfordringer i hverdagen, både fysisk men også mentalt.  Mærk efter i dig selv og sørg for at give dig selv de mest optimale betingelser for at holde fokus og skabe overskud til dit projekt.

En af de nemmeste ting for mig er at give kærlighed fra mig. Kærlighed er den mest simple og så alligevel mest betydningsfulde ting i livet. Det handler om at give og tage imod. Kærlighed er kilden til glæde, relationer, selvværd, kreativitet og liv. Derfor er et liv uden kærlighed tomt og meningsløst.  (i hvert fald for mig) Kærligheden skal udleves – ikke bare mærkes.

Søvn spiller også en væsentlig rolle. Hvis du får for lidt søvn, har du mindre overskud og svært ved at holde fokus… men der sker også noget med vores såkaldte belønningssystem, når vi får for lidt søvn.

Humoren vil heller aldrig vil forlade mig så længe jeg lever – den har været min nære ven gennem hele livet især når livet har vist mig modgang.  Når vi griner, producerer vi lykkehormoner, der skaber en række reaktioner i kroppen, som gør dig sundere, stærkere og fyldt med energi.

Der er stor forskel på at være i live og leve livet! Lad ikke livet glide dig forbi, men grib det, hold det fast, og hvorfor ikke svinge det rundt som i en dans …!

Omend de perspektiver, der kan siges at lægge forud for mine ønsker om at foretage nytårsforsætter, finder jeg ikke desto mindre noget smukt ved at tænke i muligheder for det nye år.

Godt nytår og tak

Jeg har også stor lyst til at sige jer tusind tak fordi I vælger at bruge jeres tid herinde, i mit lille hjørne af internettet! Det glæder mig så umådeligt, at så mange har lyst til at være med, for det er altså bare sjovere at skrive, når man ved, at der er nogen som gider at læse med.

Jeg er også uendeligt taknemmelig for hver og en af jer. Det er så vidunderligt at læse jeres kommentarer som varmer utrolig meget. Mange tak for det!

Året ligger for dine fødder, og du skal bare bukke dig ned og samle det op. Med det vil jeg ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *