Lækre saftige Græskarboller

Virkelig lækre, bløde og mega saftige

Jeg ved godt, at græskarboller nok hører sig til halloween, men nu ligger landet altså sådan, at der er sæson for græskar fra august – december og fordi jeg har brugt julekryderrier i denne opskrift, hvorfor så ikke spise dem som juleboller, man kan jo bare undlade snorene og forme dem som alm boller. Græskarboller er virkelig også lækker og perfekt til morgenbordet, da de mætter godt.

Og forestil dig lige en kold, blæsende og grå regnvejrsdag i oktober, nemlig at kunne sætte sig under et tæppe, med en skøn varm kop kakao og en lun græskarbolle med smør på. Så bliver det da vist ikke bedre?

Du skal bruge til 8 stk græskarboller:

1 hokaido græskar

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt muskatnød

1 tsk stødt kardemomme

200 g græskar pure

25 g gær

1,5 dl lunkent vand

2 spsk sukker

2 tsk fint salt

1 tsk græskar krydderi

450 g hvedemel

1 æg til pensling

Græskarkerner til pynt

Sådan gør du:

Halver græskarret og bag det med skæresiden nedad ved 200 grader i 40-60 minutter. Skrap nu kødet ud med en ske og blend det i ca. 30 sekunder til en tyk puré.  Bland vand, gær og sukker sammen i en stor skål. Tilsæt græskarpure samt græskarkrydderi til gærblandingen og rør godt rundt. Tilsæt nu mel og salt og rør rundt indtil blandingen er ensartet. Vend dejen ud på et bord og æld den i 10 minutter, indtil den er glat og blød. Justér gerne mængden af mel, da det kan variere alt efter hvor våd din dej er.

Læg dejen i en olieret skål, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter. Når dejen har hævet færdig, skæres den ud i 8 lige store stykker. Form de 8 stykker til fine runde boller. Bind nu bollerne op ved at binde dem på midten, kryds over og bind ligesom du ville binde en julegave, bare med en ekstra omgang så snorene danner 6 stykker. På  den måde får de form som græskar. Dæk de 8 boller til med et klæde og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Nu ligner bollerne næsten små græskar.

Pensel bollerne med æg og pynt med en græskarne eller mandel så det ligner en stilk. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Snoren fjernes efter bagning. Det kan være lidt tricky at lirke den af, så her kan det nytte at være forsigtig.

Tip: du kan også klippe 6 snit i hver bolle hvis du ikke vil bruge snor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *