Kom ud ad døren og mærk naturen

Og få energi til hjerne og sind

Hvis man ikke allerede har dedikeret sig som naturmenneske, (hvor det mest naturlige er at være ude). Kan det altså være svært at komme ud i naturen. Vi kender det sikkert alle samen, heriblandt mig selv alt for godt. Nu når vejret er blevet blæsende, vådt og koldt er det meget kærkommen at sætte sig ned i sofaen. Med tæppe og tænde for fjernsynet. Spørgsmålet er jo så bare, om det er godt for dig?  Og jo vist det er også fair en gang imellem. Men for meget inaktivitet kan faktisk gøre dig træt, doven og ugidelig.

Men du skal ud, du skal ud at bevæge dig. Trække vejret dybt og få energi til hjernen. Også selvom det er gråvejr. Selvom du synes det er koldt – så afsted med dig – for det er godt for dig og dit sind.

Denne guide er lavet til dig som gerne vil være mere ude, men ikke rigtig kan komme op af sofaen!

Jeg giver dig her 5 idéer til hvad du kan lave når du er kommet afsted:

Tag naturen med hjem

Der er ikke noget så smukt som naturen. Efter jeg har fået have, er jeg med på vognen ”vild med vilje” så efterårs turene er gået med at samle frø til mit vildbed. Men du kan også samle blade, kogler og grene med hjem. Grene kan du sætte i en vase og kogler og blade kan du bruge til dekoration. Eller gå skridtet videre og samle svampe, urter, bær og nødder og saml forråd af naturens luner. Tip Du kan se mere i linket HER hvordan du sanker.

Bålhygge

Jeg elsker bålhygge, bål varmer og jeg finder en stor ro, ved at får lov til at sidde og glo ind i ilden. Der findes mange shelter/bålsteder rundt om i Danmark. Nogen steder skal man dog booke men der findes også steder hvor man frit kan benytte hvis der ikke er nogen i forvejen. Tip: du kan klikke på linket HER og se oversigten over shelter i Danmark

Spis din mad i naturen

I forbindelse med ovenstående kan du sagens lave mad over bål, men du kan også nøjes med at lave en lille madpakke, find et sted med læ og nyd maden, alt imens du nyder en udsigt, en solstråle eller lign.

Nyd naturen

Det er fristende bare at drøne afsted i det kolde vejr. Men øv dig i at gå langsomt. Prøv at sænke dit tempo med 50%. og stop op og tag en dyb indånding og ”smag” på naturen inden du går videre. Giv dig selv lov til at se detaljer, som mosset på træerne eller stop op og lyt efter spætten der hakker løs i det fjerne.

Mange mennesker har så travlt med at vise, at de har travlt, at de helt glemmer at bruge sanserne og får nærmest stress hvis tingene tager lidt for lang tid. Du vil opleve at du får rigtig mange oplevelser, når tempoet sættes ned, du ser mere op og bruger dine sanser. Tip: Du kan læse mit indlæg om det langsomme liv HER

Lær naturen at kende

Kig efter fugle, insekter eller spor (du kan både lede efter dyrespor når det er mudret, men især når det er frostvejr eller snevejr, er der jo gode vilkår for at kolde øje med dyrenes veje) Har du fået blod på tanden? Jeg har fundet denne side hvor der både er ideer, gode råd og regler for hvordan du bruger naturen HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *