Sleepover i Lyon

En Smeltedigel af Historie og Moderne Livsstil

Når man taler om franske byer, springer Paris ofte øjeblikkeligt i tankerne. Men hvis du virkelig ønsker at dykke ned i den autentiske franske oplevelse, skal du kigge mod øst, hvor den smukke by Lyon ligger. Paris stjæler måske rampelyset – Lyon har sin egen unikke charme og en rigdom af skatte at byde på.

Med sin rige historie, fantastiske gastronomi og unikke kultur er Lyon en by, der venter på at blive opdaget. Vi havde fornøjelse og besøge byen da vi skulle sleepover, inden vi skulle videre syd på. Og jeg sidder og ønsker mig tilbage, for byen fortjener i den grad mere en en sleepover.

Lyon er ikke bare en gammel by. Det er en by, der smukt forener fortidens pragt med moderne livsstil. De gamle romerske ruiner, der stadig står, minder om byens lange historie og dens betydning som et knudepunkt for handel og kultur gennem århundrederne. Vi tog os tid til en tur gennem byens gader, og støde på trendy butikker, innovative restauranter.  Lyon er en by i konstant udvikling, men den bevarer stadig sin unikke arv.

Lyons kulturelle scene er levende og mangfoldig. Byen er hjemsted for en række imponerende museer, herunder det verdensberømte Musée des Beaux-Arts, der huser en omfattende samling af kunst og artefakter. Derudover er Lyon vært for en række festivaler og begivenheder året rundt, der fejrer alt fra musik og teater til film og mad.

Selvom Lyon er en travl by, er den omgivet af smuk natur, der er perfekt til udendørs eventyr. Tag en tur langs bredden af ​​den maleriske flod Rhône eller hop på en cykel og udforsk de omkringliggende bakker og skove. Uanset om du foretrækker at slappe af i naturen eller foretrækker at udforske byens gader, er der masser af muligheder.

Vieux Lyon – Den gamle bydel i Lyon

Den gamle bydel i Lyon, også kendt som Vieux Lyon, er en charmerende og historisk del af byen, der stammer helt tilbage til middelalderen og renæssancen. Denne velbevarede bydel ligger på bredden af ​​floden Saône og består af en labyrint af smalle brostensbelagte gader, gamle bygninger og imponerende arkitektur. Her er noget af det vi oplevede, da vi besøgte den gamle bydel i Lyon.

Traboules: En af de mest unikke træk ved Vieux Lyon er dets traboules, skjulte passager og gårdhaver, der løber gennem bygningerne og forbinder gaderne. Disse traboules blev oprindeligt brugt af silkehandlere til at transportere deres varer og er nu en del af byens kulturarv. Gå på opdagelse og opdag de skjulte smalle passager.

Traboule Saint-Jean: En af de mest berømte traboules i Lyon, Traboule Saint-Jean, er en smuk og atmosfærisk passage, der fører fra Rue du Boeuf til Rue Saint-Jean. Denne traboule er især kendt for sine smukt dekorerede gårdhaver og charmerende middelalderlige arkitektur.

Place du Change: Dette centrale torv i Vieux Lyon er omgivet af smukke bygninger fra det 17. århundrede og er et populært mødested for både lokale og besøgende. Nyd en kop kaffe på en af de hyggelige caféer omkring torvet, mens du tager indtryk af den livlige atmosfære.

Musée Gadagne: Dette imponerende museum, beliggende i en smuk renæssancebygning, er dedikeret til byens historie og kultur. Udforsk samlingerne og lær mere om Lyon’s fascinerende fortid gennem udstillinger om alt fra silkehandel til marionetteater. Vi ville gerne have oplevet det men tiden løb – men det er et must see næste gang vi kommer til Lyon. Vil du se mere så klik HER

Vieux Lyon er en skattekiste af historie, arkitektur og kultur, der venter på at blive udforsket. Tag dig tid til at slentre gennem de smalle gader, beundre de gamle bygninger og opdage de skjulte gader i denne enestående del af Lyon.

Vil du se teater i Lyon?

Lyon har en levende teaterscene med et bredt udvalg af teatre, der tilbyder alt fra klassiske forestillinger til moderne drama og musikalske forestillinger. Her er nogle af de teater vi stødte på gennem vores gå tur i Lyon.

Opéra de Lyon: Opéra de Lyon er et af Frankrigs førende operahuse og et centrum for operakunst og musikalsk teater i Lyon. Teatret, der ligger på Place de la Comédie, præsenterer en bred vifte af operaer, balletter og koncerter hele året rundt.

Théâtre des Célestins: Dette historiske teater, der blev grundlagt i 1792, er et af Lyons mest prestigefyldte teatre. Théâtre des Célestins er kendt for sine klassiske og moderne teaterproduktioner samt sin placering i hjertet af byen på Place des Célestins.

Théâtre des Marronniers: Beliggende i den charmerende gamle bydel Vieux Lyon, er Théâtre des Marronniers et intimt teater, der præsenterer et varieret program af skuespil, komedier og teaterforestillinger.

Uanset om du er til klassisk opera, moderne drama eller eksperimenterende teater, er der noget for enhver smag på Lyons teaterscene. Så tag en aften ud og oplev den magi, som teatret har at byde på i denne smukke franske by.

Vil du med på museum i Lyon?

Når vi er afsted prøver vi altid at være lidt kulturelle. Tiden var jo knap men Lyon er hjemsted for flere fremragende museer, der spænder over en bred vifte af emner. Fra kunst og historie til videnskab og kultur. Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige museer i Lyon.

Musée des Beaux-Arts de Lyon: Dette er et af Frankrigs største og mest prestigefyldte kunstmuseer. Musée des Beaux-Arts huser en imponerende samling af malerier, skulpturer og kunstgenstande, der spænder fra antikken til det 20. århundrede. Museet er beliggende i en storslået bygning ved Place des Terreaux.

Musée des Confluences: Dette moderne og innovative museum fokuserer på naturhistorie, videnskab og samfund. Musée des Confluences er kendt for sine interaktive udstillinger og arkitektonisk spektakulære bygning, der ligger ved sammenfløjningen af floderne Rhône og Saône.

Musée Gadagne: Dette museum er beliggende i en smuk renæssancebygning i Vieux Lyon og er dedikeret til byens historie og kultur. Musée Gadagne består af to separate museer: Musée d’Histoire de Lyon, der udforsker byens historie gennem interaktive udstillinger, og Musée des Arts de la Marionnette, der fokuserer på marionetteaterets kunstform.

Musée de l’Imprimerie et de la Communication Graphique: Dette museum er dedikeret til trykkeriets historie og grafisk kommunikation. Museet udstiller en imponerende samling af trykte materialer, herunder bøger, plakater, reklamer og trykpresser, og giver et fascinerende indblik i trykkeriets udvikling gennem århundrederne.

Musée Miniature et Cinéma: Dette unikke museum er hjemsted for en imponerende samling af miniaturemodeller og filmrekvisitter. Musée Miniature et Cinéma udstiller alt fra detaljerede miniaturebygninger til originale rekvisitter og kostumer fra berømte filmproduktioner.

Uanset om du er interesseret i kunst, historie, videnskab eller kultur, er jeg sikker på at der et museum i Lyon, der vil fascinere og inspirere dig.

Broer i Lyon

Lyon er kendt for sine smukke floder, Rhône og Saône. Den skærer gennem byen og giver et spektakulært naturligt landskab. Disse floder krydses af flere imponerende broer, der forbinder byens forskellige kvarterer og tilføjer til dens arkitektoniske skønhed.

Pont Bonaparte: Denne bro er en smuk stenbro, der strækker sig over floden Saône og forbinder byens historiske centrum med den charmerende gamle bydel, Vieux Lyon. Pont Bonaparte er kendt for sine elegante buer og fantastiske udsigt over floden.

Pont Lafayette: Pont Lafayette er en stålbro, der krydser floden Rhône og forbinder det østlige og vestlige Lyon. Broen er opkaldt efter den franske general Lafayette og er en vigtig forbindelse for trafikken i byen.

Passerelle Saint-Georges: Denne fodgængerbro forbinder den centrale del af Lyon med byens 1. arrondissement over floden Saône. Passerelle Saint-Georges er en smuk jernbro med en bueformet struktur og tilbyder en malerisk udsigt over floden og byens skyline.

Passerelle du Palais de Justice: Også kendt som Passerelle du Palais de l’Université, er denne fodgængerbro beliggende nær det gamle rådhus og forbinder byens historiske centrum med det moderne kvarter Presqu’île. Broen er kendt for sin imponerende arkitektur og udsigt over floden Saône.

Pont de l’Université: Denne stålbro krydser floden Rhône og forbinder byens centrale del med Université Lyon 1 på den anden side af floden. Pont de l’Université er en vigtig forbindelse for studerende og besøgende, der kommer til universitetet.

Disse broer er blot nogle få eksempler på de mange smukke broer, der findes i Lyon. Hver bro har sin egen unikke karakter og bidrager til byens charme og skønhed.

Le Cube Orange” eller “The Orange Cube”.

Le Cube Orange er en markant og moderne bygning i Lyon, Frankrig. Denne bygning er en del af byens Confluence-distrikt, der gennemgår en omfattende revitaliseringsproces, og den er blevet et ikonisk vartegn for området.

“Le Cube Orange” er kendetegnet ved sin unikke arkitektur og levende orange farve, der skiller sig ud fra den omgivende bygningsmasse. Den er formet som en kubus og fungerer primært som et kommercielt kontorbyggeri, der huser flere virksomheder og organisationer.

Udover sin funktion som erhvervskompleks har “Le Cube Orange” også en symbolsk betydning som et symbol på innovation, modernitet og dynamik i Lyon’s udvikling som en moderne by.

Vil vi Anbefale Lyon?

Ja – og næste gang vi planlægger en tur til Frankrig, skal vi ikke glemme at inkludere Lyon på vores rejseplan. Uanset om du er en madentusiast, en historiebuff eller bare elsker at udforske nye steder, vil Lyon helt sikkert ikke skuffe. Det er en by fyldt med skønhed, kultur og oplevelser, der venter på at blive opdaget. Så tag springet og lad Lyon fortrylle dig med sin charme.

Har du været i Loyn? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *