Carcès og Brignoles

Charmerende franske middelalderbyer

Denne charmerende middelalderlige provencalske landsby, Carcès, ligger i Var, i Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionen. Den ligger omkring tyve kilometer fra Brignoles, ved sammenløbet mellem Argens og Caramy, ikke langt fra Salernes og Thoronet.

Selve byen Carcès blev dannet i middelalderen med opførelsen af et fort i begyndelsen af det 12. århundrede. Det rystes af religionskrigene i det sekstende århundrede, især på grund af de blodige angreb mellem katolikker og protestanter. Det blev bygget i 1571 og er kendt for sin landbrugsaktivitet såvel som for sin turistudvikling.

Carcès har en interessant arkitektonisk og historisk arv, der vidner om den rige fortid af den provencalske by. Dens unikke naturlige omgivelser er helt enestående tiltrækker da også mange besøgende til regionen inklusiv os.  Dog var vi kan på kort visit og vil du vie mere om byen Carcès kan du læse meget mere HER

Vandreture Carcès

Vi havde hverken vandrestave/sko eller cykelen med. Men er du naturelsker og nyder at komme ud i naturen er dette nok stedet du kunne tænke dig at udforske. Her er nemlig rig mulighed for skøn natur. Uanset om du er klar til at vandre, cykle, løbe eller udforske andre udendørs aktiviteter. Så har AllTrails 4 naturskønne ruter i Carcès-området som du med garanti vil sætte pris på at afprøve.

Du kan læse meget mere HER

Brignoles

Brignoles er en by som ligesom Carcès ligger i regionen Var i Provence-Alpes-Côte d’Azur ca. 20 km fra hinanden. Brignoles er også beliggende 50 km nord for Toulon. I hjertet af det “grønne Provence”, der er rigt på landbrug, har byen oplevet en betydelig demografisk vækst, der stiger fra 6.000 indbyggere i kølvandet på Anden Verdenskrig til næsten 17.000 i dag.

Den stadigt blomstrende økonomiske aktivitet (vinavl, logistik, tertiære tjenester) og byens boligkarakter bidrog eftersigende til at modvirke konsekvenserne af udnyttelsen af bauxit i 1990’erne.

Brignoles udviklede sig allerede i middelalderen, da greverne af Provence gjorde det til en af deres boliger og befæstede steder i det trettende århundrede. Byen byder endda parlamentet velkommen, da pesten hærgede Aix-en-Provence i begyndelsen af det 16. århundrede.

Fra denne periode er et palads blevet omdannet til et museum og et malerisk bycenter med en vis arkitektonisk rigdom. For byen blev en af hovedstæderne i Provence og tiltrak købmænd, håndværkere og endda industrifolk (tekstilfabrikker og garverier).

Denne arv og det bemærkelsesværdige naturlige miljø i regionen gør Brignoles til et populært stop af turister, der ikke ønsker at begrænse deres opdagelse af Provence til den eneste kystlinje.

Har du været i Carces eller Brignoles? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *