Glutenfri bananmuffins med chokolade

Nyd dem til en god kop kaffe, tag dem med i madpakken eller på skovturen.

Her i hytten er det i følgende drengene banakage med chokolade som hitter. Og jo jeg elsker at bage kage og bager også med banan, men må nok erkende, at det ikke er så tit jeg bager banankage. Og når jeg skal bage med banan, bliver det altid i små ”portioner” i form af muffins, brød eller små bananpandekager.

I fælge mig skal en god muffin være fyldt med smag, og så skal den være lækker fugtig. OG så må den også gerne smage som om den ikke er bagt med glutenfri mel. En dårlig muffin er en muffin som ikke smager af noget som helst, og som derimod smuldrer mellem fingrene på en. Disse tilhører klart den første kategori! Dette er nok en af de bedste glutenfri muffinsopskrifter jeg endnu har prøvet. De bliver lækkert svampede. De er virkelig nemme at lave, og så holder de sig bløde og saftige i lang tid.

De fleste alm kageopskrifter har det lidt på samme måde som gærdej til brød. De er lige til at bage glutenfri, bare skift melet ud med glutenfrit. Jeg bruger næsten altid samme mængde mel som angivet.

Du kan jo variere dine bananmuffins med fuld du selv kan lide .  Jeg har brugt mørk chokolade, men du kan også tilføje hassel/valnødder, mandler, lys chokolade, hvid cokolade osv osv. Hvis du ikke har rismel og havremel, kan du bruge 200 gram rød finax i stedet.

Jeg har brugt de store muffinsforme, og sat dem i en rigtig muffinform. Så holder de nemlig formen så fint, og splatter ikke ud.

Du skal bruge:

90 gram rismel

90 gram havremel

1½ tsk bagepulver

1/2 tsk salt

100 gram brunfarin

3 modne bananer

1 æg

8 spsk olie (120 ml)

2 spsk Ahornsirup (kan undlades)

2 spsk peanurtbutter (kan undlades)

1 tsk vaniljesukker

½ kanel

½ kardemomme (kan undlades)

100 gram hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 190 grader og gør en bradepande/muffinpande klar med 12 muffinforme.

Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Bland farin, moste bananer, æg, olie, ahornsirup, peanurtbutter og vanilje, kanel og kardemomme i en anden skål. Tilføj de tørre ingredienser og bland dem sammen med en røremaskine. Rør den hakkede chokolade i blandingen. Fyld muffinformene op 2/3 dele og bag dem i 18-20 min ved 190 grader. Lad dem køle af i formen – (meget vigtigt, således falder de ikke fra hinanden når du tager dem ud af formen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *