Græskarhumus med ristet pistagenødder

God til knækbrød, baguette eller ristet rugbrød

Der er sæson for græskar og jeg har tit været ret ideforlagt, når det kommer til anvendelsen af sådan et. Og som så mange andre forbandt jeg også græskar med Halloween, hvor man skære hul og sætter lys i og stiller det som pynt.  Liiige indtil jeg smagte græskarhumus på en cafe sammen med en god veninde. Og tænkte, at det måtte jeg prøve at lave selv. Nu er jeg både vild med græskar og hummus – hvad er så mere oplagt end at kombinere dem? Og det har jeg da så sandelig også tænkt mig at gøre. Er du også hummusentutiast, så er jeg, sikker på at du vil elske denne aromatiske efterårsudgave med græskar.

Det er så oplagt, at lave hummus med græskar. Har du endnu ikke prøvet det, så kan jeg kun anbefale dig at lave en portion. Denne opskrift er til 4 portioner.  

Græskarhummus smager lækkert og er uunværligt til knækbrød, baguette eller ristet rugbrød og af en eller andre grund, har jeg ikke fået delt en opskrift her på bloggen før nu. Og kan røbe at den snart kommer på bordet igen.

Hvis du nu sidder og tænker at den er svær at lave så kan jeg fortælle at den her græskarhummus – lavet på hokkaidogræskar og kogte kikærter virkelig er god og nem at lave.

Du skal bruge:

½ Hokkaido græskar elle butternut squash

2 store gulerødder

1 dåse kikærter

Saft af ½ citron eller lime

4 spsk tahin (sesampasta)

Salt og peber

½ tsk gurkemeje

1 tsk stødt koriander

2 spsk. Spidskommen

½ tsk paprika

½ tsk timian

3-4 fed hvidløg

2 spsk græsk yoghurt

1 spsk. peanutbutter (kan undlades)

Hakkede Pestage nødder til pynt

Sådan gør du:

Start med at skære hokkaidoen i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Bag græskar og gulerødder til de er møre.  Eller du kan også komme græskar og gulerod i en si og damp dem mør i en gryde med lidt let saltet vand i bunden, ca. 15 min. Kom den dampede græskar i en foodprocessor sammen med alle øvrige ingredienser og kør det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.

Tip: Jeg bruger bagt græskar og gulerødder til min græskarhummus. Det giver mest smag synes jeg. Jeg halverer græskarret, tager kernerne ud og bager de halve græskar med skærefladen nedad ved 200 grader til de er helt bløde, det tager 35-45 minutter.

Du kan også prøve min avokado spread HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *