Risbudding med sauce aux framboises

Asiens svar på risalamande

Et godt alternativ til den klassiske danske risalamande, bare i en lidt sundere udgave, da den laves på skummetmælk. Du kan også sagens lave den på sødmælk, så bliver den bare mere cremet. Risbudding stammer oprindelig fra Asien og har spredt sig til de europæiske og amerikanske kontinenter.  Det er en meget enkel ret at tilberede, da den er lavet med billige basis ingredienser som de fleste har i køkkenet. Den kan nydes varm eller kold og endda frosset.

Hvis du aldrig har lavet det, så er det på tide at rulle ærmerne op og komme i gang!

Du skal bruge:

2 stk Æg

1 l Skummet eller sødmælk

1 dl Rørsukker eller brun farin

1 dl Parboilede eller grødris

1 spsk Smør

1 tsk Vanillesukker

1 dl Rosiner – kan undlades

1 kanelstang

1 spsk rom – kan undlades

1 knsp Revet Muskatnød

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 150°C. Smør en kageform. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt sukker, ris, smør, vanillesukker, rosiner, kanelstang, rom og muskatnød. Hæld blandingen i den klargjorte form. Bag retten i 2-2½ timer i den forvarmede ovn. Rør jævnligt igennem den første time. Hvis den skal nydes kold køles buddingen af et køligt sted til den er kold.

Sauce aux framboises:

Sauce aux framboises er en kold frugtsovs lavet på hindbær. Den er for øvrigt helt formidabel dejlig frisk og let syrlig som tilbehør til is eller som hindbærsovs oven på en lækker panna cotta eller Gateau Marcel og brownie. Men i dette tilfælde også oven på risbudding.

Det skal du bruge:

200 g frossene hindbær

40 g flormelis

1 tsk vaniljepasta eller sukker

2 spsk vand eller citronsaft for at give den lidt syre

Kom alle ingredienser i en gryde og kog saucen op. Lad den koge i et minuts tid, og tag så gryden af varmen.

Hvis du vil have en sauce mere glat så kom det hele i en blender og blend godt sammen. Ellers er er din hindbærsauce nu klar til servering. Hvis du laver den i forvejen kan du opbevare den på køl indtil den skal spises.

Tip: Vil du gerne have en helt glat hindbærsovs uden kerner, så kan du hælde den igennem en si.

Du kan også prøve min franske Riz au lait et caramel HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *