Vil du også styrke din intuition?

Der er ingen hokus pokus over intuition

Vi kender den sikkert godt – den der stærke fornemmelse, en umiddelbar forståelse og svaret som bygger på følelser fra egoet eller fornuften. Vi har alle sammen intuition, nogen mærker den som en mavefornemmelse, andre i hjertet, i panden det man kalder det tredje øje eller som en idé eller pludselig indskydelse, der bare føles rigtig, uden at du helt klart kan forklare det.

Men nogle gange kan den bare være svær at få kontakt med fordi følelser eller tanker forplumre billedet. Intuition er hverken mystisk, langhåret eller kræver særlige evner at komme i kontakt med. Det gode er at vi kan styrke den frem ved at bruge meget enkelte virkemidler.

Selvom det at lytte til ens intuition er én af de vigtigste evner vi kan udvikle som menneske, så er det alligevel noget af det sværeste for rigtige mange mennesker, fordi vi netop er opdraget til at tænke og handle ud fra vores hjernes logik, og ikke ud fra hjertes visdom. Når man tager ejerskab for sin indre visdom, tager man også samtidig ejerskab for ens indre styrke. Og igen når du tager ejerskab for din indre styrke, vil man også være i stand til at hæve sig op over sine begrænsninger og få adgang til ens fulde potentiale.

Det kan være svært at lytte til sin intuition i en travl hverdag, og den er der selvom vi ikke lægger mærke til den. Vi lever i en verden, hvor vi bliver bombarderet med indtryk. Hvis man ikke lytter til sin intuition, og hvad der er rigtigt for dig, men lever ubevidst efter andres normer, undertrykker man sine egne impulser og kan ende med at blive trist og deprimeret. Derfor er det godt at træne den.

Miniguide for begynder

Jeg opfatter intuition som vejen til min indre sandhed. Det, der er rigtigt og sandt for mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Denne guide er derfor kun vejledende men dog mit bud på hvordan du lære at styrke din intuition.

Lyt til dit hjerte

Lyt til det hjerte, der gemmer sig visdom. Svar du kan få adgang til ved at meditere. Først skal du have sindet til at falde til ro og dernæst kan du komme i kontakt til dit hjerte. Vi bliver bombarderet med indtryk. Ofte så meget, at vi simpelthen ikke kan høre vores intuition. Det er ikke sikkert, at du med det samme får de svar, du har brug for, men der er en god chance for, at din intuition bedre kan komme til orde, hvis du giver plads til den. Læs HER hvordan du meditere ved hjælp af vejrtrækning.

Gå en tur i naturen

Når du har svært ved at tage en beslutning kan de gå en tur i naturen. Når man går i naturen, er der stor chance for du vil komme i kontakt med din intuition, fordi naturen kan give klarhed og indre ro. Tankerne falder til ro, når du bruger dine sanser. Find det sted der passer dig fx en park, en sø eller kom ud til vandet. Giv stedet opmærksomhed og mærk vibrationerne der er i buske, træer eller vinden der er lige på det sted. Ved nymåne og fuldmåne er der en særlig adgang til intuitionen fordi energien på jorden er høj. kroppen

Mærk kroppen

Lav noget fysisk for at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Det kan være en cykeltur, dans, yoga eller noget helt andet. Når du kommer ned i kroppen, bliver du mere til stede i nuet, og du kan bedre mærke dig selv og din intuitive stemme. Hvis motion bliver en del af den hverdag, vil det skabe en mere jordnær intuition. Som du jo så kan benytte dig af i dit daglige liv. Kroppen kan fortælle dig meget hvis du altså lytter til den.

Stol på dine mavefornemmelser

Føles det rigtig og for du en følelse af et stor klingerne ja så er den beslutning du er ved at tage rigtig men hvis den derimod for en følelse af ondt i maven ”væmelse” så er svaret et klart nej. Jo mere ærlig du er over for dig selv, jo mere du stoler på dig selv, jo mere vil din intuition også blomstre. Og vi kan alle komme til at tage forkerte beslutninger hvis vi ikke får lyttet til ens mavefornemmelse. Men de grusede omveje kan også styrke din intuition. Og du kan lære af dine omveje, ved at sige – hvad lærte jeg af dette, i stedet for at slå sig selv i hovedet.

Hav tålmodighed  

Måske er du et sted i dit liv hvor du gerne vil have ændringer og gerne vil have din intuition fortæller dig klart hvad du skal gøre. Og måske til din store frustration får du ikke noget svar. Det er her du så skal øve dig i at give slip. Ikke noget med at presse intuitionen frem, men prøv i stedet og være god ved dig selv. Prøv at find roen og lad tiden arbejde for dig.  Som buddha siger ” everything comes to you at the right time”

Your work is to discover your world, and then with all your heart give yourself to it

Buddha

Jeg opfatter dette citat som en opmuntring til folk om at lytte til deres intuition. Jeg tror, ​​at arbejdet, som Buddha refererer til, lytter til, hvad din indre dig forsøger at fortælle dig. Lyt til dine sanser, dit instinkt og din mave. Når den taler, skal du være opmærksom, fordi det giver dig ledetråde til din verden. Gør alt hvad du kan for at finde ud af, hvad din verden er – tage kurser og deltage i aktiviteter, der er nye for dig. Du opdager måske noget, du aldrig har indset, at du ville føle lidenskab med. Når du først har opdaget din verden eller dit formål, skal du fordybe dig i den. Dette vil give dig glæde, fred og en følelse af at være fuldendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *