Svigermors jordbærmarmelade med vanilje

Jordbær er smagen af sommer i oktober

Jeg er simpelthen beriget med en svigermor der sylter og det nyder jeg virkelig (jeg har prøvet at sylte og det mislykkes) så der er ikke noget som hendes hjemmelavet jordbærmarmelade med vanilje når der skal marmelade på brødet. Det giver en stemning af sol og varme selv på en blæsevejr i oktober. Og nu har jeg været så heldig at hun gerne vil dele sin opskrift så andre også kan få glæde af den.

Og den er overraskende nem

Du skal bruge

1kg jordbær

500g sukker

1-2 tsk melatin

1 stang vanilje

Sådan gør du

Frugten evt i mindre stykker koges i lidt vand i ca 5 min. Vaniljekorn og den tomme stang koges med. Sukker og melatin tilsættes under omrøring. Skum marmeladen, tag vaniljestangen op og hæld på atamon skoldede glas, der lukkes omgående.

Det gør intet, hvis der er mere frugt. Den jordbærmarmelade min svigermor har lavet, brugte hun faktisk 1200 g jordbær, men kun ca 500 sukker.

Tip: du kan prøve med anden frugt fx brombær, hindbær eller skovbær

Brug evt marmeladen til Marks lækre pandekager opskrift HER

Eller hvad med Michaels Fredagsboller HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *