Vaniljebudding med et strejf af citron

Skøn dirrende dessert

Budding er en klassiker og så er den meget nem at lave. Ok ok – jeg indrømmer blankt, at jeg elsker dirrende deserter og vaniljebudding/mousse som den også bliver kaldt, er altså ingen undtagelse. Derfor vil jeg denne gang dele en opskrift på en af mine vaniljebuddinger, som er cremet og er med et lille pift af citron som gør den lidt frisk.

Denne opskrift er ikke vegansk da der er æggeblommer i men man kan faktisk få vegansk æggeerstatning HER  som man jo kan prøve og mælken kan man jo skifte ud med plantemælk.

Men her er min nemme, men super god opskrift på buddingen, som du dog skal lave i god tid, da den skal køle helt af inden servering.

Du skal bruge:

60 g sukker

40 g majsstivelse

2 spsk vaniljesukker

1/3 tsk salt

4 æggeblommer

600 ml letmælk – du kan også bruge ris/havremælk med vanilje

saft fra en halv økologisk citron

2 tsk økologisk citronskal

Sådan gør du:

Sukker, majsstivelse og salt blandes i en skål i passende størrelse. Æggeblommer, mælk, vaniljesukker og citronsaft blandes i en anden skål. Indholdet af skålen med æggeblandingen, blandes over flere omgange over i skålen med sukkerblandingen under kraftig piskning. Sørg for at alle klumper er pisket ud. før du går videre til næste punkt. Vend citronskal i blandingen. Hæld blandingen i en gryde, og bring i kog under middel varme. Husk at piske med jævne mellemrum, så det ikke sætter sig i bunden. Lad koge i et par minutter, eller indtil massen tykner. Tag gryden af varmen, og lad køle til at den er til at arbejde med og du ikke brænder dig. Hæld blandingen i små glas, dette gøres igennem en lille si, så evt. klumper og store stykker citronskal sorteres fra. Overtræk de små glas med husfilm, og anbring i køleskabet. Filmen gør at der ikke dannes en hinde på overfladen af desserterne. Lad køle et par timer, indtil buddingen har sat sig.

Pynt evt. med flødeskum og citronskal og friske bær

Tips – Kan holde sig et par dage i køleskabet. Pynt med flødeskum umiddelbart før servering.

2 Kommentarer on “Vaniljebudding med et strejf af citron

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *