Find dit indre flow

Hvad er flow?

I forbindelse med min uddannelse som Life Coach har jeg søndag formiddag fornøjelsen af at være til 3 timers langt webinar om flow.

Meget lærerigt og i grunden rart at få sin overbevisning sat op i en teori – der var mange brikker der faldt på plads. Men det fik mig også til tasterne. For en ting er at være flow allerede, men en anden ting er at have mistet det og hvordan finder man den så lige igen?

Jeg er blevet flasket op med ordsproget ”man skal yde før man kan nyde” men nu er det bare sådan, at jeg godt kan lide at vende tingene lidt på hovedet så, derfor har det i snart mange år været min overbevisning, at ”man skal nyde før man kan yde ” oversat – man skal have det godt for at yde, det er nemlig det som skaber udviklingen.

“Flow er en fornemmelse af at ens færdigheder står i et passende forhold til de foreliggende udfordringer i et målrettet handlingssystem, der giver tydelige signaler om, hvor godt man klarer opgaven.  koncentrationen er så intens, at der ikke er nogen opmærksomhed tilovers til at tænke på nogen uvedkommende eller at bekymre sig om problemer. Bevidstheden forsvinder, og tidsfornemmelsen ændres” 

Men før du finder dit flow, bliver du nød til at finde ind i kernen af dig selv og hvad der betyder for lige netop dig.

Er du i flow?

Har du nogen sinde oplevet at du rent følelsesmæssigt ligger strandet som en hval og meget oftest et sted, som du er strandet et utal af gange? Det tror jeg uden helt at vide det med sikkerhed – at der er mange der har prøvet – inklusiv mig selv!

Men når du først er blevet bevidst om dine tanker og følelser, er du nået langt. Så langt at du kan begynde at kigge på, hvad der mon skaber de samme tanker, følelser og dermed de samme oplevelser om og om igen. Og jo mere du tillader følelser at blive følt, jo mere rummelighed, klarhed, selvindsigt, flow og indre ro opnår du også på sigt. Og først der kan du finde dit indre flow og skabe udvikling.

Forventninger opstår som regel på baggrund af et tankesæt, som indebærer en masse af uskrevne regler og koblinger fra tidligere lignende oplevelser eller situationer, som vi i vores geniale hjerne tænker kan trække på og skabe tryghed. Det er jo smart, men altså ikke altid så hensigtsmæssigt, da det i situationen kan ende med at være altoverskyggende, så du slet ikke ser eller oplever den egentlige situation pga. de mange forestillinger og forventninger.

Og i sidste ende kan vores forestillinger og forventninger fungere som en slags skyklapper og det ender med at vi går glip af den læring vi kunne have fået fra situationen og oplevelsen, hvilket jeg synes er mega ærgerligt.

Så!

Man kan dele læringen op i 5 små faser – og som kan være med til at man finder sit indre flow.

Så her kommer mit bud på hvordan du kan finde dit indre flow – hvis du har mistet det eller bare gerne lige vil mindes om det.

De 5 faser

BLIV BEVIDST

Lige så snart du opdager, at du er i gang med at lave lidt for mange forestillinger om den kommende situation og din hjerne spiller et pus og begynder at koble tidligere lignende situationer sammen med den kommende. Så tillad dig at observere det hele. Kig kærligt og nysgerrigt på dine tanker HELT UDEN at “gå ind i dem” og lade dem fylde. Bare se på dem og tillad dem vandre forbi på din indre nethinde som skyer på en blå himmel.  

TILLAD FØLELSER

Mærk stille og roligt efter, hvilke følelser som er koblet på dine forestillinger og evt. dine tidligere oplevelser, som dukker op. Bliv bevidst om de følelser og tillad dem for alt i verden, men igen uden at lade dem overtage. Blot tillad og mind dig selv om, det er følelserne som er dine budbringere. De har et budskab til dig, som du har til opgave at tage kærligt imod, hvad end så det måtte være. Følelserne er dit indre kompas og din pejling. Derfor en de en uundværlig makker på rejsen i livet, hvor vi jo ikke umiddelbart har noget kort. Men de skaber alligevel en retning, som vi kan finde ved at bruge dem og vores magiske intuition som vores indre kompas.

SKAB DIT INDRE RUM

Med din bevidsthed om dine tanker, følelser og forventninger, tager du 3 dybe vejrtrækninger, gerne med lukkede øjne, mens du kærligt imødekommer og give plads indeni. Gentag gerne flere gange.

Måske du vil kunne mærke at du kan udvide plads indeni ved at bruge dine lungers fulde kapacitet. Mærk den rummelighed du kan skabe via den dybe vejrtrækning. Via din intention om imødekommenhed overfor dine tanker og følelser omkring hvilken som helst situation, kan du skabe et kærligt rum, hvor du kærligt imødekommer hvad end der måtte komme op, når følelsen får plads.

Du kan også sætte dig som en nysgerrige flue på væggen og observere hvordan kroppen påvirkes i høj eller mindre grad af følelsen.

FOKUSER OG LYT

Ret et kærligt fokus, hvor end du mærker følelsen i kroppen. Observér hvordan følelsen måske. vokser og somme tider inviterer den sine venner med når du bruger vejrtrækningen, netop fordi netop FOKUS og BEVIDSTHED rettes mod følelsen. Åbn op for modtagelsen af det budskab, som følelserne har til dig og lyt og tag det ind. Når du har taget imod budskabet, kan du gå videre til den sidste fase.

MÆRK OG GIV PLADS

Prøv nu at gå ind i følelsen og tillad dig selv kærligt og åben at MÆRKE. Hvordan påvirker det din krop, tankerne – ja, hele baduljen1? Græd, råb, ryst, grin, eller slå i puder. Giv plads til hvad end du mærker behov for.  Giv plads for at kunne forløse den energimæssige klump der har sat sig fast.

Mind dig selv om, at ALLE følelser er vigtige – at følelsen er din ven, den kommer med et vigtigt budskab til dig.

Giver det mening?

Jeg håber det giver mening. Det kan faktisk være healing i sig selv bare at give følelsen plads og rum for at blive følt til fulde, det giver mulighed for at forløse, så der igen kan komme flow i din krop. Hvis du kan klare det på egen hånd, kan du samtidig genskabe tilliden til, at du selv kan håndtere dine følelser, som vil give din selvtillid et lille boost og skabe en større indre rummelighed og ro.

Det er ingen skam at bede om hjælp og kunne heale følelserne sammen med en psykolog, terapeut eller mig som coach (når jeg bliver uddannet til februar) jeg vil støtte dig, så følelsen og dit indre flow kommer på plads.  

Du kan også læse mit indlæg hvor jeg guider dig til en vejrtrækningsmeditation HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *