Blommemarmelade – smager af sensommer

Sensommer på morgenbordet

Blommer er en glemt frugt når det gælder marmelade og det synes jeg er synd. Blommemarmelade er nemlig en lækker og skøn måde at gemme lidt af de sidste sensommerfølelse ind i det sene efterår og ja måske også vinter.

Det er naturligvis meget individuelt hvilke krydderier man kan lide og fortrækker, så det er bare med at prøve sig frem. Vi kan godt lide at vores marmelade smager af noget derfor kommer jeg gerne kanel, vanilje og lidt stjerneanis i vores blommemarmelade.

Blommer er i sæson i sensommeren fra august til september. De smager herligt sødt og findes i flere sorter og farver. Den rød/blå variant er nok den mest udbredte, og er også den der er brugt i opskriften nedenfor, men man kan også bruge blå/gule og grønne blommer som også  er meget udbredte

Marmeladen smager godt på både brød, som topping på yoghurt eller i grød

Du skal bruge:

  • 400 g blommer
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk kanel eller 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis, (kan undlades)

Sådan gør du:

Start med at rengøre, halver og fjern sten fra blommerne. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret. Kom sukker, vanilje, blommer, kanel, stjerneanis og vand i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner. Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.

Tip: kan fryses, kom citronskal og saft fra 1/2 citron i hvis du ønsker mere syre, eller 2-3 spsk. mørk rom giver marmeladen god dybde hvis den ska bruges til desserter.

Du kan læse meget mere om blommer HER

Du kan også læse mit indlæg på æblemarmelade HER

Du kan også finde min sensommer opskrift på figenmarmelade HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *