Sainte Maxime

Velkommen til Sainte Maxime

Velkommen til Sainte-Maxime, en charmerende by beliggende ved kysten af den smukke Franske Riviera. Jeg vil gerne fortælle hvad der gør dette skjulte hjørne af Sydfrankrig så specielt for mig.

Vi er så privilegere (stor tak til svigermor) at vi somme tider kan låne min kærestes forældres ferielejlighed i Sainte Maxime i Sydfrankrig. Første gang jeg nogensinde var i Frankrig, var da min kæreste, og jeg tog en uges ferie helt tilbage i 2016. Jeg var solgt fuldstændig til stanglakrids.

Mine svigerforældres lejlighed ligger i den gamle bydel. Når vi drager af sted, skal vi ned til en god hyggelig lejlighed i gennemført fransk stil, med rigtig fin beliggenhed lidt væk fra centrum. Med den skønneste terrasse og adgang til privat børnevenlig pool. Med alt i gå-afstand fra lejligheden.

Jeg knuselsker Frankrig og jeg kan ikke gøre for det – sådan er det – bum!

Sol – hav – strand – bjerge ––middelhavsstemning – caféer – god mad – dejlig vin – sydfransk charme!

Helt unik fransk kystby

Sainte-Maxime er velsignet med nogle af de mest betagende strande langs den franske kystlinje. Det turkisblå vand og det gyldne sand danner den perfekte ramme for afslapning og solbadning. Fra de mere livlige strande med strandbarer og vandsportsaktivitetertil de mere afsidesliggende bugter. Der der noget for enhver smag langs Sainte-Maxime’s kyst.

Forlad dig på en rejse tilbage i tiden, når du udforsker Sainte-Maxime’s gamle bydel. De brostensbelagte gader er kantet med farverige facader, blomsterkasser og hyggelige cafeer og butikker. Gå rolig i de snævre gyder, mens du opdager skjulte pladser og historiske monumenter.  

Sainte-Maxime har et rigt kulturelt liv med flere museer, kunstgallerier og kulturelle begivenheder året rundt. Besøg Musée de la Tour Carrée for at lære mere om byens historie eller tag til en af de mange kunstudstillinger, der finder sted i byen.

Forkæl dine smagsløg med autentiske provencalske retter på en af Sainte-Maxime’s mange restauranter og cafeer. Friske skaldyr og fisk fanget lige ud for kysten til lækre retter med lokale råvarer som oliven, ost og urter. Der masser at nyde for enhver madentusiast. 

Søger du eventyr, tilbyder Sainte-Maxime også et væld af udendørs aktiviteter. Fx vandreture eller cykelture gennem det smukke landskab. Eller udforsk havet med kajak eller stand-up paddleboard. Der er også mulighed for at spille golf, tennis eller prøve et spil petanque på en lokal bane. 

Når solen går ned, kommer Sainte-Maxime til live med et livligt natteliv. Nyd en drink på en af de hyggelige barer ved havnen eller dans natten væk på en af byens natklubber eller diskoteker. Der er altid noget at opleve, uanset hvilken dag på ugen det er.

Sainte-Maxime er et ægte paradis på jorden. Med sin naturlige skønhed, historiske charme og livlige atmosfære er det det perfekte sted at slappe af, udforske og nyde livet.

I byens centrum finder du

Place des Lices er et livligt torv beliggende i centrum af Sainte-Maxime. Det er et populært samlingspunkt for både lokale og besøgende. Torvet er omgivet af cafeer, restauranter og butikker. Torvet er også vært for det ugentlige marked, hvor du kan finde alt fra friske lokale produkter til kunsthåndværk og souvenirs.

Promenade Simon Lorière er en smuk strandpromenade, der strækker sig langs kysten af Sainte-Maxime. Det er det perfekte sted for en afslappet spadseretur med udsigt over havet og byen. Promenaden er også kantet med restauranter og barer, hvor du kan nyde en drink eller et måltid med udsigt over vandet.

Sainte-Maxime’s havn er hjertet af byens maritim aktivitet. Her finder du luksuriøse yachter, fiskebåde og færger, der forbinder Sainte-Maxime med nærliggende destinationer som Saint-Tropez. Havnen er også omgivet af restauranter, butikker og et livligt natteliv, hvilket gør det til et populært sted at besøge dag og nat.

Rue Gambetta er hovedgadeen i centrum af Sainte-Maxime, der er fyldt med butikker, restauranter og cafeer. Det er et godt sted at gå på opdagelse og udforske byens butikker og lokale specialiteter. Gaden fører dig også tilbage til Place des Lices og andre centrale områder i byen.

Place du Marché som ligger centralt i den gamle bydel er markedspladsen med liv hele dagen. Tæt ved ligger det overdækkede marked (Marché Couvert). Her går vi på jagt efter de gode franske råvarer – som vi hjemme i lejligheden kan nyde.

Byen er ikke større, end at du let kan finde rundt. For eksempel kan man gå en tur i de smalle gader i den gamle bydel med huse opført i provencalsk byggestil og nyde atmosfæren. Her er der også butikker med et bredt sortiment, også af tøj og sko. Og i køreafstand fra det indre Sainte-Maxime er der bl.a. et stort supermarked Carrefour.  

Petanquebaner

Ingen fransk by uden “bullbane”.  (petanque) Maxime ingen undtagelse! Petanque, en nok et af de mest ikoniske franske sportsgrene. Og er meget populær i Sainte-Maxime. Jeg har fundet lidt oplysninger om at hvor og hvordan du kan spille petanque i Sainte-Maxime:

Sainte-Maxime har flere offentlige petanquebaner spredt ud over byen, hvor både lokale og besøgende kan spille. Disse baner er normalt beliggende i parker, ved strandpromenaden eller i andre offentlige områder og er gratis at bruge.

For at spille petanque skal du bruge petanquekugler, også kendt som boules. Disse er normalt lavet af metal og kommer i forskellige størrelser og vægte. Du kan leje eller købe petanquekugler fra sportsbutikker eller turistbutikker i Sainte-Maxime.

Petanque spilles typisk mellem to hold, hvor spillere forsøger at kaste deres kugler så tæt som muligt på en lille træ- eller metalbold kaldet “jack” eller “cochonnet”. Det hold, der har kugler tættest på jacken, vinder point. Reglerne kan variere lidt afhængigt af det lokale sæt regler, men det grundlæggende spil forbliver det samme.

Sainte-Maxime arrangerer ofte petanqueturneringer og arrangementer for at fremme sporten og samle lokalsamfundet. Disse turneringer kan være åbne for alle, uanset niveau, og kan være en sjov måde at møde nye mennesker og opleve det lokale kulturelle liv.

Petanque er ikke kun en sport, det er også en social aktivitet, der handler om at nyde tid med venner og familie i en afslappet atmosfære. I Sainte-Maxime kan du finde lokale, der spiller petanque i parker, på stranden eller endda ved havnen, hvor du kan deltage eller bare se på og nyde stemningen.

Markeder

Sainte-Maxime byder på flere markeder, hvor du kan opleve den lokale kultur, smage på regionens delikatesser og finde unikke souvenirs. Jeg har fundet nogle af de mest populære markeder i Sainte-Maxime:

Marché Couvert det overdækkede marked, er et livligt marked, der tilbyder et væld af friske lokale produkter, herunder frugt, grøntsager, kød, fisk, ost og delikatesser. Det er det perfekte sted at prøve autentiske provencalske smagsoplevelser og måske endda samle ingredienser til en picnic ved stranden.

Du finder marked HER

Marché Forville er et farverigt marked, der finder sted på Place Forville i hjertet af Sainte-Maxime. Her kan du udforske boder med alt fra frugt og grøntsager til blomster, brød, krydderier og lokale specialiteter. Markedet har en hyggelig atmosfære og er et fantastisk sted at købe friske råvarer og madvarer. Dette marked har åbent hver fredag fra kl. 10 – 15 du kan læse mere HER

Brocantemarkedet er et antikvitet- og loppemarked, der finder sted regelmæssigt i Sainte-Maxime. Her kan besøgende udforske et udvalg af antikviteter, møbler, kunsthåndværk, retrogenstande og kuriosa. Markedet er et skatkammer af skatte og en fantastisk mulighed for at finde unikke fund. Marked finder sted hver onsdag 8-18 nede ved stranden/havnen. Du kan læse mere HER

Night Market er et levende aftenmarked, der tilbyder en blanding af madboder, kunsthåndværk, smykker og tøj. Markedet finder sted om aftenen og er en populær destination for både lokale og besøgende, der ønsker at opleve nattelivet i Sainte-Maxime og nyde en hyggelig aften udendørs. Finder sted hver aften når aften begynder at indfinde sig.

Disse markeder er blot nogle af de mange, der kan udforskes i Sainte-Maxime. Uanset om du er på jagt efter friske råvarer, kunst og håndværk, antikviteter eller en unik oplevelse, vil du finde noget at glæde dig over på disse farverige markeder.

Børnevenlige sandstrande

Strandene er alle børnevenlige. Skulle du ønske at benytte en privat strand, er det også muligt. For børnene (små børn) er der mange oplevelsesmuligheder inklusive et badeland som ligger et lille stykke uden for byen. Lad mig give dig en oversigt over nogle af de smukke strande, som Sainte-Maxime har at byde på:

Plage de la Nartelle er en populær strand beliggende lidt øst for byens centrum. Denne strand strækker sig over en lang strækning med fint sand og klart vand. Det er et ideelt sted for familier, da det har faciliteter som toiletter, brusere og strandbarer.

Plage de la Croisette ligger tættere på byens centrum og er en anden favorit blandt besøgende. Denne strand har også fint sand og roligt vand og tilbyder faciliteter som solsenge og parasoller til udlejning samt muligheder for vandsportsaktiviteter.

Plage de la Madrague er en charmerende lille strand beliggende i en malerisk bugt. Det er et mere afsidesliggende sted, der tilbyder en rolig atmosfære og fantastisk udsigt over havet. Stranden er ideel til dem, der leder efter lidt mere privatliv og fred og ro.

Plage de la Garonnette er en anden dejlig strand i Sainte-Maxime, der er kendt for sit klare vand og fine sand. Denne strand er populær blandt både lokale og turister og tilbyder faciliteter som strandbarer, restauranter og muligheder for vandsportsaktiviteter.

Plage de la Ponche er en smuk lille strand beliggende tæt på Sainte-Maxime’s gamle bydel. Det er et charmerende sted med klipper, turkisblåt vand og en afslappet atmosfære. Selvom det kan være lidt svært at nå, er det værd at tage turen for den fantastiske udsigt og atmosfære.

Uanset hvilken strand du vælger at besøge i Sainte-Maxime, er du sikker på at blive forkælet med smukke omgivelser og muligheder for at nyde solen, havet og den afslappede atmosfære.

Port de Sainte-Maxime

Havnen i Sainte-Maxime, også kendt som Port de Sainte-Maxime, er en charmerende og livlig marina beliggende ved kysten af den franske Riviera.

Port de Sainte-Maxime er hjemsted for en flåde af både, lystfartøjer og yachter. Du kan nyde synet af smukt designede både, der gynger i havnen, og måske endda tage en bådtur ud på det azurblå Middelhav.

Havnen er kantet med hyggelige restauranter og caféer, der tilbyder alt fra friskfanget fisk og skaldyr til traditionelle provencalske retter. Du kan nyde et måltid eller en drink med udsigt over vandet og den travle havn.

Langs kajen finder du også et udvalg af butikker og boutiques, der tilbyder alt fra mode og tilbehør til souvenirs og lokale delikatesser. Det er det perfekte sted at shoppe efter gaver eller bare slentre og kigge på de forskellige tilbud.

Havnen i Sainte-Maxime er et populært udgangspunkt for vandsportsaktiviteter som jetski, kajak, paddleboarding og sejlads. Besøgende har mulighed for at leje udstyr eller deltage i guidede ture for at udforske det klare vand og de smukke kyster.

Du kan tage en afslappet spadseretur langs havnepromenaden og nyde den smukke udsigt over Middelhavet og de omkringliggende kystområder. Havnen er også et populært sted at se solnedgangen og beundre de farverige himmelstrækninger over vandet.

Port de Sainte-Maxime er vært for forskellige begivenheder og aktiviteter året rundt, herunder koncerter, festivaler, kunstmarkeder og meget mere. Det er altid noget at opleve og opleve i havnen.

Samlet er havnen i Sainte-Maxime et livligt og charmerende sted, der tilbyder noget for enhver smag. Uanset om du er interesseret i bådliv, gastronomi, shopping eller bare at nyde den smukke havudsigt.

Kombiner din ferie med ture ud af byen

Det er din egen skyls hvis du keder dig – når vi er i byen kan vi godt lide at kombinere det med ture ud af byen enten halvdags eller hvor vi er afsted heldagsture. Vi har bl.a. været:

 • St. Tropez – Link
 • Porquerolles – Link
 • Le Lavandou – Link
 • Grimaud og Chateau de Grimaud
 • Sainte Croix-du-Verdon (Fransk Grand Canyon) – Link
 • Lac De Saint-Cassien (bjergsø)
 • St. Raphael
 • Gassin – Link
 • La Croix-Valmer
 • Gogolin – Link
 • Port du Gogolin
 • Calanque Du Petit Caneiret (De røde bjerge)
 • Antibes – Link
 • Grasse (Parfumebyen) – Link
 • Ramatuelle – Link
 • Hyeres
 • Toulon – Link
 • Frejus
 • Nice – Link
 • Cannes – Link
 • Port De Fontvielle – Link
 • Monaco – Link
 • Marseille. Notre-Dame-de-la-Garde. (Sæbebyen) – Link

Du kan finde Maxime på google maps: Link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *